hur man byter bakre differential vätska

hur man byter bakre differential vätska

Det differentiella på din bil omdirigeringar strömmen som motorn till drivhjulen. Det differentiella omdirigerar denna makt via en kuggkrans och en kuggväxeln. Eftersom dessa två växlar nät och roterar på en mycket hög hastighet, växlarna producera friktion, vilket i sin tur alstrar värme. För att minska temperaturen i differential, innehåller differential vätska. Som med alla smörjmedel, kommer skillnaden vätskan lösa successivt sin effektivitet med tiden och måste bytas ut som en del av regelbundet underhåll.

Du behöver:
Jack
. Pallbockar.
Skiftnyckel eller 1/2-inch-drive hylsnyckel.
Handpump.
Container.
Tratt.
Fordonets instruktionsbok.


1.
Parkera fordonet på plan mark. Hissa upp bilen och sänk den på pallbockar.
2.
Leta skillnaden är avtappningspluggen. Den exakta placeringen av kontakten varierar beroende på utformningen av differential, men avtappningspluggen finns vanligen antingen på baksidan av skillnaden, dvs den del som vetter mot baksidan av fordonet eller på framsidan av skillnaden.
3.
Ta bort avtappningspluggen. Vissa tömningstapparna är helt enkelt en bult, som du kan ta bort med en skiftnyckel. Andra tömningstapparna har en infälld ruta center som är utformad för att rymma torget spetsen av en 1/-2-inch-drive hylsnyckel. Sätt spetsen på hylsnyckel i kontakten och vrid moturs ta bort den.
4.
Pump skillnaden vätska ur differential med handpumpen. Observera att handpump är utrustad med en tilloppsslangen och en avloppsslang. Sätt i tilloppsslangen till skillnaden genom avtappningspluggen öppning och placera avloppsslangen i en container. Pumpen tills skillnaden är tom.
5.
Sätt en tratt i differential genom avtappningspluggen öppningen.
6.
Häll ren differential vätska i differentialen med tratten tills vätskenivån når botten av avtappningspluggen öppning. Var noga med att endast använda de rekommenderade typ av vätska. Konsultera instruktionsboken att fastställa korrekt vätska.
7.
bort tratten från differentialen. Dra åt avtappningspluggen med lämplig nyckel.
8.
Höj fordonet tillräckligt hög för att ta bort domkraften. Sänk fordonet till marken.


Relaterade artiklar


Hur ändrar jag en bil luftfilter i en 2007 Mazda cx9?
hur man reparera en kylarslangen
Hur får man en ersättning nyckel för en Vespa fall
hur man byter tändkablar på en 2000 Honda Civic
hur man byter en nyckelbricka knapp
hur många miles bör bromsar bilen senast?
hur man torka ut auto matta
Hur gör jag programmerar en GM 1999 kavaj fjärrkontrollen?
hur man byter kablar automatisk batteri
hur man byter Serpentine belt i en Subaru Forester