hur man återställer underhåll ljus på en FJ Cruiser

hur man återställer underhåll ljus på en FJ Cruiser

Toyota fordon har använt en standardiserad metod för att återställa det underhåll som krävs ljus för flera år. Ljuset är utformad för att utlösa och belysa på instrumentpanelen på 4. 500 miles i en blinkande sätt att påminna ägaren /föraren att det är dags att byta olja och filter (plus inspektera och byta ut andra komponenter på respektive körsträcka intervall). På 5. 000 miles, slutar blinka och förblir på tills den återställs igen. Ljuset måste återställas efter ett oljebyte för att påminna ägare när nästa oljebyte förfaller.
1.
Placera nyckeln i tändningslåset i FJ Cruiser.
2.
Vrid nyckeln ett klick fram till "ACC" eller "Lock".
3.
Tryck på vägmätaren reset knappen tills den faktiska mätarställningen visas. Den FJ Cruiser kommer att visa en "Trip A" och en "Trip B" och sedan visas det faktiska vägmätare inställningen.
4.
Håll trippmätaren återställningsknappen med ena handen samtidigt som du vrider startnyckeln en mer klicka framåt. Denna position kommer att aktivera belysningen instrumentpanelen och alla elektriska komponenter utan motorn igång.
5.
Titta på sex streck på skärmen samtidigt fortsätta att hålla ned knappen trippmätaren ändras förrän de börjar att försvinna. Detta kommer att ta ca 5 sekunder.
6.
Vänta tills sex nollor ta över platsen för den försvinnande streck, släpp sedan vägmätaren återställningsknappen.
7.
Starta motorn av FJ Cruiser att se till det underhåll som krävs ljuset inte längre lyser på instrumentpanelen. Om det fortfarande är, utföra återställning sekvens igen.


Relaterade artiklar


hur man återställer olja ljus på en Toyota
Hur byter jag strålkastarna på en 2003 Passat?
Hur tar jag bort instrumentpanelen på en 1976 Eldfågeln?
hur man rengör tjära bort billack
scooter oljesanering
hur man bedömer när däcken behöver bytas ut
Hur ofta bör jag byta olja i en 2005 Toyota Camry
Hur stänger jag av bil larm i en 1996 VW Jetta?
hur man byter en olja patron från en vr6 motor
klarlack tekniker