hur att Refinish fälgar

hur att Refinish fälgar

En fälg är den yttre delen av metall mitten av hjulet på vilken däcket är monterat. Insidan del av däcket sitter på metall cirkulär del av hjulet och fälgen. När det gäller material, Hjuldelar och fälgar av aluminium, stål eller krom. Med tiden alla dessa metaller förlora sin glans. Beroende på materialet kan fälgar återställas och göras blank och glänsande igen. Det finns många olika tekniker för efterbehandling fälgar, men den grundläggande metoden är alltid lika, oavsett vad det speciella material eller skadenivå är det.

Du behöver:
Slang
. Milt rengöringsmedel.
Handduk.
Stålull.
Sandpapper.
Sämskskinn.
Polering förening.
Buffert.
Chrome polish.


1.
Rengör fälgarna noga med vatten och milt rengöringsmedel. Använd en slang för att ta bort hardcore smuts och damm från fälgar. When fälgarna är rena, men fortfarande är våt, använd en ren handduk att torka och torka av dem.
2.
Undersök dina fälgar för att bestämma halten av skador. Om skadan är omfattande och sprickor i fälgarna är allvarliga, gå vidare till nästa steg. Om skadan är bara kosmetiska och glans är det enda förlorad, gå direkt till steg 4. Se också till att identifiera de material dina fälgar är gjorda av.
3.
Stålull för att jämna ut fälgarna, om de är gjorda av stål. För aluminium fälgar, använd våtslippapper, från 400-grus, sedan fortsätta med 600-slippapper och slutligen polering med 1500-korn. För chrome fälgar, endast använda en sämskskinn för denna del av uppgiften. Utöva påtryckning för att jämna ut ytan och gör den mjuk och smidig igen. Använd fast, stark, cirkulära rörelser och missa inte en plats på fälgarna.
4.
Buff bort små repor och mikroföretag skada med en putsning förening. Använd en liten mängd av en polering förening, spridas på en buffert, att polera fälgarna tills deras fulla glans är återställd. Använd samma typ av polering förening för både aluminium och stål fälgar. För chrome fälgar, använd en sämskskinn igen, med en speciell krom lack.
5.
Polska fälgarna med efterbehandling polska och en mjuk handduk. Applicera lacket generöst på fälgarna, med ens, fast och cirkulära rörelser för att sprida det jämnt och effektivt.

Tips och varningar


 • utföra denna uppgift i skuggan eftersom direkt solljus kan orsaka fläckar på dina fälgar metall hjul.
 • Var försiktig när du parkerar din bil och ta bort nyckeln ur tändningen och kontrollera att fordonet är säkert parkerad och säkras i sin position.


 • Relaterade artiklar


  Hur tar jag bort en Ford Super Duty strålkastare?
  hur man beräknar genomsnitt miles per gallon
  vad är syftet med dragstängerna på en bil?
  Hur byter jag en F350 fönster regulator?
  Hur refinish jag min husvagn klarlack?
  Hur ofta bör du byta skor nödbromsen på en BMW E30?
  Hur målar jag stålhjul på en Ford F-150?
  hur du tar bort det harmoniska balansblock i en 1996 Dodge
  canadian produkter som ökar gas körsträcka
  Hur tar jag bort huvudstödet i en BMW 545i?