Hur rengör jag utsidan av en Edelbrock förgasare?

Hur rengör jag utsidan av en Edelbrock förgasare?

Edelbrock har gett bilentusiaster med hög kvalitet förgasare i åratal, och erbjuder en mängd olika ytbehandlingar från den traditionella "guld" anodiserade till blankpolerade rå aluminium gynnas av show-bil byggare. Men dessa delar av mekanisk skulptur tenderar att verka i vissa mycket smutsiga förhållanden, vilket kräver en grundlig rengöring då och då. Lyckligtvis är carb städning en ganska enkel och väl inarbetad rutin, de verktyg du behöver för att återställa din smutsigt bränsle mixer till som ny kan vara närmare än du tror.

Du behöver:
Aluminium eller eller magnesium hjul renare
. Set med små, runda, naturliga penslar hår färg.
Sprayflaska.
Plastfolie.
Tre slänger bort handdukar.
En trasa rippade i hälften.


1.
Ta bort luftrenaren. Koppla alla vakuum rader från din luftrenare och lägg dem ner på insugningsröret. Den aluminium hjul renare du kommer att använda skadar inte gummi vägen förgasaren renare kommer, men raderna vakuum kommer i vägen för er.
2.
Täck insugningsrör och vakuum linjer med plastfolie. Slå in insugningsröret på vardera sidan av förgasaren med två handdukar för att fånga hjulet renare och vatten.
3.
Proppa Rag-halvor in i förgasaren fyra fat med baksidan av din pensel. Detta kommer att hålla hjulet renare av din motor.
4.
Spray din förgasare rikligt med hjul renare, låt det sitta i 15 minuter och re-spray. Öppna din flaska hjul renare och häll 2 till 3 oz. i en kaffekopp eller snapsglas.
5.
Wet dina små penslar med hjul renare och använda dem för att rensa ut alla små vinklar och vrår på carb utsida. Den svåraste och grime-fyllda områden kommer troligen att mellan bränslet skålar och förgasaren kropp. Den lilla förstärkande kanter på detta område är en perfekt fälla för fett och smuts. Arbetet med en sida av Carb i taget.
6.
Skölj bort smutsen med dina sprayflaska och vattnet och suga upp vattnet med handduk. Upprepa blöta-scrub-skölja sekvens på ena sidan av förgasaren tills du är nöjd med resultatet.
7.
Upprepa denna procedur på alla fyra sidor av förgasaren och göra en slutstädning kring hela utsidan av Carb. Installera om vakuum linjer och luftrenare.

Tips och varningar


 • Du kan använda en burk spray förgasare renare med sugrör kvarstad att spränga fett ur små sprickor , men använder det mycket sparsamt för att undvika att få någon på gummidelar. Tänk på din förgasare städning som en arkeologisk expedition och carb renare dynamit. Bara använda den när du behöver det.


 • Relaterade artiklar


  Hur fyller jag i en 2001 Mustang bakkanten?
  corvette batterityper
  Hur byter jag bromsljuset på en Montero sport?
  hur man byter fjäderben på en 2001 corolla
  vad är en förgasare dashpot?
  och nackdelar med syntetisk oljebyten
  hur reparera gropiga strålkastare
  hur man använder motorolja till underull en bil
  hur man målar spiralfjädrar
  hur man byter en nyckelbricka knapp