2001 Ford F-150 4x4 bränslefilter byte riktningar

2001 Ford F-150 4x4 bränslefilter byte riktningar

Efter år av kör din Ford F-150 lastbil, kanske du märker en minskning av dess prestanda. Detta kan orsakas av ett problem i bränslesystemet. Ett igensatt bränslefilter kan orsaka en minskning i bränslesystemet tryck. Symtom på en felaktig bränslefilter är en förlust av motoreffekten minskade gas körsträcka och dålig motorprestanda. Lyckligtvis, kontroll och byte av bränslefilter är en enkel procedur. Allt du behöver är några grundläggande verktyg och ett nytt bränsle filter

Du behöver:. .
Ersätter bränslefilter
Skiftnyckel.
Bränslefilter snabbkoppling verktyg.
Handskar.
Skyddsglasögon.


1.
Parkera din Ford F-150 på en plan yta. Åt handbromsen så att bilen inte rullar när du ändrar bränslefiltret. Skruva av gas påfyllningslocket att befria ångtryck i bränsleledningen. Öppna huven och koppla bort negativa batterikabeln från batteriet att stänga av strömmen till fordonet.
2.
Genomsökning under fordonet från förarens sida. Leta efter filtret precis under förarens sittgrupp. Identifiera bränslefilter som en silver eller svart metall container ungefär 3 inches i diameter bifogas bränsleledningen, som är en svart slang som löper längs underredet av fordonet från tanken till motorn.

3.
Leta bränslefiltret fäst vid ramen på lastbilen av en bult. Ta bort den här bulten med en skiftnyckel genom att vrida skruven medurs. Lossa bränslefiltret ur bränsleledningen genom att ta bort säkerhet klippet från kontakten som fäster filtret på bränsleledningen. Om du har problem att koppla bort bränslefiltret, inte tvinga det. Använda ett bränslefilter snabbfäste verktyg för att filtret kontakten. Applicera sakta och stadigt tryck till källorna av filtret snabbkopplingen verktyget tills filtret är frånkopplad. Ta bort filtret och kasta det.
4.
Rikta ett nytt filter till bränsleledningen. Pressa på filter på filter kontakten tills du hör ett klickljud. Gör samma sak för den motsatta änden av bränslefiltret. Fäst säkerhet klippet till bränslefiltret kontakten. Anslut bränslefiltret till fordonets ram med en skiftnyckel och bulten.
5.
Krypa ut från under fordonet. Dra åt gas påfyllningslocket att sätta press på bränsleledningen. Anslut den negativa kabeln till batteriet.

Tips och varningar


 • För en 2001 Ford F-150, prova att använda en AutoZone bränslefilter med artikelnumret FF686 .
 • alltid skyddsglasögon och handskar när du gör underhåll på din bil.
 • Du kan komma i kontakt med brandfarlig gas eller rök när du byter bränslefiltret.
 • Förvaras åtskilt från öppen eld.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bränslefiltret på en 1993 Ford E-350
  hur man rengör strålkastarna på en E320 mercedes
  Hur kontrollerar jag vätskenivån i en Tacoma bakre differential?
  Hur tar jag bort hornet knapp på en 1987 325i?
  Vilka är de kemiska processer i laddningen auto batterier?
  Kan jag köra min bil om min vägmätare slutat fungera?
  hur man ansluter ett batteri terminal
  Hur gör jag rent automatisk tyg i en Acura TL inredning?
  Hur lägger jag domkraften ryggen i en Jeep Grand Cherokee?
  Hur installerar jag en strålkastare i en 1996 Camaro?