vilka tillsatser stoppar knock i min motor?

vilka tillsatser stoppar knock i min motor?

"Engine knackar" är en term som används för att hänvisa till ett metalliskt ljud i en motor. Det kan vara en ihålig knackar eller ett rasslande ljud. Motorn knackar ofta framställs vid tryck på till gaspedalen. Enligt Repairpal. com, vanligaste orsakerna till att motorn knackar innebär otillräcklig förbränning, motorn är för varm, felaktig bensin oktan och inre mekaniska problem. Tillsatser finns och som kan hjälpa till att stoppa Knackande ljud i motorer som lider av insättningar förbränningsrummet och felaktig bensin oktan.

Polyeter Amine

Polyeter amin eller PEA kemi var patenterad av Chevron i början av 1980-talet. Det kan hjälpa rena fordonets förbränningsrum, minska motor knackar och pinga, ta bort skadliga svavel insättning från sensorer gas mäta och lindra förkylning-startproblem. Chevron använder PEA kemi i sin Techron Koncentrat Plus. PEA kemi finns också i rengöringsmedel bränslesystemet från STP, Gumout och Valvoline. Många auto återförsäljare också använda PEA kemi i bränsle-insprutning rengöringar.

Octane Booters

En vanlig orsak till motorn knackar är att använda bränsle med en oktantal lägre än det som rekommenderas av tillverkaren. Octane boosters säljs som bränsle tillsatser för att bekämpa motorn knackar. Äldre bilar kan också hitta högre octanes avtjäna sitt åldern system för hantering av motorn knackar. Fordonsförare kan överväga att använda hög pump octanes som 93 för att eliminera motorn knackar.

Motor Carbon Cleaner

Kolavlagringar att byggas upp inne i motorns brännkammare kan orsaka en knackning eller pinga ljud. Det är oftast mest högljudda när motorn accelererar eller klättring en lutning. Motor kol renare löser sot från brännkammaren att minska knacka. Motor kol renare kan hällas i bilens bensintank.

Etanol

Många bensinstationer tillhandahålla ett blandat bränsle som är 90 procent bensin och 10 procent etanol. Etanol eller etylalkohol är jäst från källor av stärkelse som inkluderar majs, vete, sorghum, korn, potatis och grödor socker som sockerrör och sockerdurra. På grund av dess höga oktantal, det används som ett anti-knock agent i bensin.


Relaterade artiklar


rensar upp gamla blekta strålkastare
hur man lossa muttrarna på en Suzuki reno
hur man fixar 2002 mustang bromsar
hur man rengör bilen ljus
hur man byter en olja patron från en vr6 motor
hur mycket ska en transmissionsolja förändring kosta?
hur man byter en jeep bakre torkarblad
hur man gör med bromsbelägg
fordonsindustrin olja kontra marin olja
ska jag använda silikon på en vattenpump packning?