varför nya däck luktar?

varför nya däck luktar?

Många produkter har en unik lukt när du börjar använda dem som så småningom försvinner. Däck är inget undantag. Däck är kända för att ha en stark lukt när de först sätta på din bil beror på vad som händer i dem och processen för att göra dem

Gummi

Alla vet att stark lukt av smält gummi. Enligt webbplatsen Drivrutiner, däck innehåller 14 till 16 olika typer av gummi i olika kombinationer som gör det möjligt för olika typer av grepp, struktur och värme.

Torkning

Den läkande processen med att göra ett däck där tillverkarna kombinera alla typer av gummi tillsammans och koka dem vid extremt höga temperaturer. De lägger också i olika ämnen för att påskynda eller bromsa tillagningen av särskilt gummi. Allt vad som händer i härdningsprocessen är det som gör däcken har ett starkare och mer intensiv lukt än andra gummiprodukter.

Raw Materials

Enligt CNN Living, däck innehåller mer än 200 råvaror förutom gummi. Några av dessa material är tågvirke, stål, svavel och bläck-som alla bidrar till doften av däcket. Varje däck är doften kan spåras tillbaka ända till dess tillverkning.


Relaterade artiklar


hur man byter back-up ljus i en 2003 corvette
Hur ändrar jag bromsljuset på en 2000 Honda Odyssey?
Vilka är farorna med rodnad bilmotorer?
Hur konverterar jag kanada mpg till usa mpg?
auto säkerhetsföreskrifter
Hur ändrar jag luftkonditioneringen filter på en 2003 Grand Caravan?
hur man polera strålkastarna omfattar
hur man polera fenorna på en aluminium motor
hur man håller något på bilens instrumentbräda utan att lämna ett märke
ren en pop-up campingbilar