hur man måla en bildörr

hur man måla en bildörr

Fordonet färg är utsatt för väder, temperatur förändringar, smuts, damm och smuts. En lack motstår början försämring, men sedan år färgen kan blekna och spricka. Du kan behöva måla om bilen om din färg arbete bleknar eller blir skadad, eller om ditt fordon är repig. Om skadan är koncentrerad till ett område, till exempel på bildörren, kan du måla om bara det området. För att skapa ett professionellt resultat behöver du ett system sprutmålning som kan hyras från en automatisk leverans eller hem förbättring butik.

Du behöver:
Bil tvål
. Vatten.
Mjuk trasa eller svamp.
Avfetta renare.
Maskeringstejp.
Tidningen eller plastfolie.
Sandpapper.
Putty, om det behövs.
Sprayfärg kompressor.
Primer.
Paint.


1.
Tvätta bilen noggrant med bil tvål, vatten och en mjuk trasa eller svamp. Bli av med så mycket smuts och skräp som möjligt och skölj bilen.
2.
Rengör bildörren med en avfettar renare och en ren handduk. Borttagning av vax och fett från ytan gör färgen att hålla sig till dörren.
3.
Tape de områden som inte behöver målas, till exempel dörrhandtag. Använd tidningen ark eller plastfolie för att täcka stora områden, t. ex. sidorna på bilen som inte är målade och fönstren. Tejpa ark med ner maskeringstejp. Ta dig tid för precision så att färgen jobb ser professionellt och rent.
4.
Ta bort den nuvarande lager av färg med hjälp av sandpapper, antingen sandning för hand eller med en slipmaskin. Sand jämnt med ett lätt tryck för att göra ytan grov. Den grova ytan gör färgen att fästa bättre.
5.
Smidigt och fylla ut eventuella bucklor i kroppen med hjälp av kroppen kitt. Efter tillverkarens anvisningar för tillämpning av kitt och låt den torka ordentligt innan du fortsätter.
6.
Fyll sprayfärg kompressor med en primer, efter tillverkarens anvisningar. Spray ett jämnt lager primer på dörren i en kontrollerad, fram och tillbaka rörelse. Låt primern torka helt.
7.
Lägg måla in i kompressorn. Spraya färg på ytan av dörren i en jämn päls, med en överlappande och tillbaka rörelse. När färgen har torkat, ta bort maskeringstejp och tidningspapper eller plastfolie.

Tips och varningar


 • Arbete i en torr, väl ventilerad plats som är skyddad från skräp och vind.


 • Relaterade artiklar


  huvudkomponenterna i en generator
  Hur byter jag ett bälte servostyrning på en 1978 Oldsmobile Cutlass?
  hur ändrar kabinluften filter i G35
  hur man återställer underhåll på en toyota
  hur man sprayfärg en bil platt svart
  hur man polera strålkastarna omfattar
  hur man byter en glödlampa i en krona
  hur man byter en serpentin bälte i en sobel
  Hur gör jag hemliga amerikanska
  hur man stämma upp en Jeep Liberty