hur man byter främre bromsbelägg på en 2001 Ford Escape

hur man byter främre bromsbelägg på en 2001 Ford Escape

Ford rekommenderar byte av bromsbelägg på 2001 Ford Escape varje 50. 000 miles. Du kanske behöver byta den främre bromsbelägg oftare än rekommenderat, som de främre bromsarna bära ökad stress under inbromsning än vad de bakre bromsarna. The Escape's bromsbelägg är utrustade med inbyggda slitagevarnarna. Indikatorerna kommer skrapa rotorerna när kuddar har nått en nivå av slitage som kräver ersättning-lyssna en skrika eller gnisslande ljud som kommer från framhjulen. Byt bromsklossarna för att undvika fel på bromsarna och kostsamma skador på rotorerna.

Du behöver:
Turkiet baster
. Tire järn.
Jack.
Pallbockar.
13-mm skiftnyckel.
Bromsfett.
Bromsbelägg.
C-klämma.
Tratt.
Bromsvätska.


1.
Park på Escape på en relativt plan yta. Sätt sändningen "Park" och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och dra i spaken huva release. Flytta till fordonets front och öppna motorhuven. Ta bort huvudcylindern mössa, som ligger till höger om motorn, längst bak i motorrummet.
2.
bort hälften av bromsvätska i behållaren, med hjälp av en kalkon baster. Placera locket löst över reservoaren för att hålla skräp från den vätska samtidigt minska trycket i huvudcylindern (som kommer att göra att trycka på ok kolvarna lättare i framtiden steg).
3.
Lossa muttrarna på framhjulen med hjälp av däcket järn. Placera domkraften under ramen för Escape och lyft framhjulen från marken. Placera pallbockar under axlarna och nedre fordonet på står för stöd. Ta bort muttrarna och ta fram hjul /däck av.
4.
Bort de två skruvarna bromsok glida på baksidan av bromsok, med hjälp av 13-mm skiftnyckel. Lyft bromsok från bromsok parentes och vila dem på toppen av styrarmen, ovanför bromsen församling. Ta bort bromsbeläggen från bromsok parentes genom att dra den översta fliken på varje platta, sedan dra den från botten bromsok fästet facket.
5.
Placera C-klämman över bromsok kolven sträcker sig från insidan av oket. Pressa kolven i sidan av bromsok för att möjliggöra extra tjocklek för den nya bromsbelägg. Ta bort klämman när kolven sitter på plats inom sidan av bromsoket. Bromsa fett på ringen ligger på den plats där kolven sticker ut från insidan av oket.
6.
Applicera anti-skrika bromsfett till baksidorna av nya bromsbelägg och placera dem i spåren bromsoket fästet. Placera bromsok tillbaka över bromsbelägg och konsoler bromsoket. Skruva i bromsoket bilden bultar, med hjälp av nyckel.
7.
Placera hjulen på hjulet bultar och skruva på muttrarna. Lyft fram på Escape med domkraft och tag bort domkraften. Sänk framdäcken till marken och dra åt muttrarna med däcket järn.
8.
Ta bort huvudcylindern locket. Placera en tratt i vattenbehållaren och fyll behållaren med DOT-3 bromsvätska. Ta bort tratten och ersätta huvudcylindern lock ordentligt på behållaren. Stäng huven.


Relaterade artiklar


Hur återställer jag indikatorn underhåll timern på en 2002 honda?
Hur lube jag chassit på min buick sedan?
Hur ändrar jag en strålkastare på en 1994 Cadillac?
Hur låser jag upp radion i en 1999 GMC Sierra?
hur man rengör strålkastarna på en bronco
hur många miles bör du köra en bil på syntetisk olja?
hur man byter en stuga luftfilter på 2004 honda
Hur gör jag hand om och återställa sprickor i säten?
Hur byter jag ett bälte servostyrning på en 1978 Oldsmobile Cutlass?
hur förgasare tune Weber