handbroms problem

handbroms problem

Bilar är utrustade med ett antal säkerhetsfunktioner för att skydda både förare och fordon. En sådan säkerhetsanordning är handbromsen. Under vissa omständigheter kan handbromsen upplever problem som kan påverka en bils funktion

Definition

handbroms, även kallad i nödbromsen, är en låsning mekanism. Handbromsen används oftast för att hålla bilen i en stillastående position medan parkerade, speciellt på en sluttning.

Process

handbroms spärren normalt använder en justerbar kabel, som ansluts till bromsen enheten på ena sidan och en anordning som kan manövreras av föraren på den andra sidan. Föraren anordning med sprängladdning har formen av en fotmanövrerad pedal eller en spak som ligger på golvet bredvid föraren.

Problem

Parkeringsbroms kablar kan bli rostig om sällan tas i drift, vilket kan göra att de beslagta upp och misslyckas. Ett annat parkeringsbromsen problemet är bristen på bromsinställning. Många system använder parkeringsbromsen för att hjälpa till själv justera bromsarna. Om parkeringsbromsen inte används ibland, justera bromsarna inte, vilket kan orsaka rotorer eller trummor för att slutligen varp. Använda parkeringsbromsen några gånger i veckan är normalt tillräckligt för att säkerställa att kablarna förbli drogfri och bromsarna justera tillräckligt.


Relaterade artiklar


Hur ofta bör jag byta bakre differential olja på en SUV?
hur du designa din egen däck täcka
KUGGSTÅNG styrning definition
hur man gör med bromsbelägg
Hur ändrar jag blad bakrutetorkare på en 2004 matris?
hur man ger en 1985 ninja ett oljebyte
vilket lim är bäst för paneler bildörren?
hur man balanserar släpvagn däck
hur man byter den främre fjäderben på en lesabre
hur man byter en stuga luftfilter på 2004 honda