gör ett bränslefilter hjälpa gas körsträcka?

gör ett bränslefilter hjälpa gas körsträcka?

Bränsle filter har en indirekt effekt på gas körsträcka, men kan bidra till att ineffektiva bränsleförbrukningen. Korrekt fordonsindustrin underhåll, inklusive byte av bränslefilter, kan förbättra prestanda och bränsleeffektivitet

vad den gör

ligger i bränsleledningen till en bränslefilter fungerar avlägsna orenheter i bensin som rinner igenom filtret. När bensin har passerat genom filtret, reser den till insprutare som ger näring till bensin till motorn.

gas körsträcka

Som ett bränslefilter åldrar, det brukar inte fungera så effektivt som den gjorde när den var ny, och föroreningar kan börja passera. Ofiltrerad föroreningar resa till bränsleinsprutning och så småningom täppa dem. Igensatt bränsleinjektorerna begränsa mängden bensin som får matas till motorn, vilket gör motorn arbeta hårdare och minskar bränsleförbrukningen.

När du ska byta

I allmänhet bör ett bränslefilter bytas en gång per år eller varje 12. 000 miles för att bibehålla optimal prestanda. Konsultera instruktionsboken eller tillverkarens underhåll guide för specifik information om hur och när du bör byta bränslefiltret på din modell.


Relaterade artiklar


Hur matchar jag exteriör bil bättringsfärg?
vad är en generator rem?
överföring frågor i ett 2002 dodge stratus
Hur detalj jag ett motorrum på en 1989 5,0 mustang?
kan du använda syntetisk olja i en bil som har använt konventionell olja?
federala motorfordon säkerhetsstandard
vilket lim är bäst för paneler bildörren?
hur ta reda på mått för en viss däckstorlek
hur hjul fett släpvagn
hur man byter generatorn på en 1997 Chrysler Concorde