Hur återställer jag av däcktrycket på en 1997 corvette?

Hur återställer jag av däcktrycket på en 1997 corvette?

1997 års Corvette är utrustad med en DIC, kallad Drivers Information Center. Detta system övervakar status för flera system i bilen, inklusive sensorer däcktrycket. Reglagen för den DIC finns på höger sida av instrumentpanelen med IPC displayen nedanför hastighetsmätare och varvräknare, där rattstången möter instrumentbrädan. DIC Panelen har information knappar för bränsle, mätare, resa, optioner, E /M, och återställning. TPM eller Tire Pressure Monitor system kan återställas från återförsäljaren eller så kan du spara lite pengar och göra det själv.

Du behöver:. .
Stor magnet eller Tire Pressure System programmeringsverktyg


1
Slå på tändningen. Tryck på "Reset"-knappen längst ner på DIC kontroller på den högra sidan av instrumentpanelen för att rensa eventuella varningsmeddelanden.
2.
Tryck och släpp knappen "Alternativ" och bläddra igenom alternativen i teckenfönstret tills IPC displayen är tom.
3.
Tryck och håll nere "Reset"-knappen i tre sekunder. Tryck på "Alternativ"-knappen igen tills "Tire Training" visas på IPC displayen.
4.
Tryck på "Reset" knappen tills "Lär L Framdäck" visas på displayen. Du är nu redo att börja programmera sensorer.
5.
Placera en stor magnet över vänstra framdäcket ventilspindeln. En särskild Tire Pressure Monitor System Programming Tool finns från GM men en stor magnet kommer att göra samma sak. Den ljuder när givaren har programmerats. Ta bort magneten från ventilspindeln och upprepa processen om det tar mer än 15 sekunder för att aktivera. Du har tre försök att utföra detta steg innan du måste börja om.
6.
Upprepa processen visas på IPC displayen efter den första givaren har programmerats. Avbryt programmeringen när som helst genom att stänga av tändningen och vänta 2 minuter innan du fortsätter. Stäng av motorn när planeringen är klar.
7.
Testa sensorerna genom att köra bilen i en hastighet över 15 miles per timme och trycka på "Mätare"-knappen på DIC kontrollpanelen. Den aktuella däcket lufttryck kommer att anges på IDC displayen.

tips och varningar


 • Det är mycket bra om du har någon att hjälpa till med att placera magnet över ventilspindlar medan du fortfarande i bilen kontrollerar DIC.


 • Relaterade artiklar


  hur man stänger en elbil fönster
  Hur felsöker jag luftkonditioneringen i en 2003 ford focus?
  hur man rengör bilen huva
  Hur rengör jag KMC hjul?
  hur du tar bort en radio från en 1987 mustang
  Var är underhood säkringsplint en Oldsmobile?
  kan syntetisk olja blandas med vanlig?
  ska jag byta kamkedja på en kavaljer?
  Hur installerar jag en EGR-ventil på en 2000 Oldsmobile Alero?
  släpa verktyg mutter borttagning