Felsökning luftkonditioneringen i en 1992 Toyota Corona

Felsökning luftkonditioneringen i en 1992 Toyota Corona

Ett fordon kan få farligt varmt i några minuter under högsommaren. När din bil är luftkonditioneringssystem misslyckas du, är det nödvändigt att få den tillbaka på rätt spår innan större reparationer behövs. Det finns ett antal komponenter som kunde misslyckas inom A /C system på din 1992 Toyota Corona. Lyckligtvis finns det några grundläggande åtgärder för felsökning kan du köra igenom innan du tar ditt fordon till affären

Du behöver:.
Luftkonditionering manometer


1
Öppna gruppcentralen och titta på diagrammet på panelen dörren för att hitta den säkring som motsvarar luftkonditioneringssystemet. Gruppcentralen kommer att ligga på förarsidan, under rattstången till vänster. Kontrollera om säkringen är skadad och byt den vid behov. Ersätt alltid säkringar med andra av samma amperetal. Om säkringen till fläkt fortsätter att blåsa, skulle det kunna innebära att fläktmotorn har skadats.
2.
Kontrollera att alla rattar och omkopplare ansluten till A /C system på instrumentpanelen är i gott skick och är inte trasig.
3.
Stäng av tändningen och öppna huven. Fäst en luft mätare konditionering tryck på A /C-systemet. Trycket bör vara inom 5 till 80 pounds per kvadrattum, eller PSI. A /C profilen har färgkodade slangar, de blå färgkodade Slangen har en anslutning som passar på låg-sida service port, och den röda slangen har en anslutning som passar in på high-sidan. När slangarna är bifogade, skall avläsningar mellan 80 till 105 PSI.
4.
Starta fordonet och vrid luftkonditionering för att de kallaste inställningen. Medan du tittar under huven, har en vän vrid A /C på den högsta inställningen. Du bör kunna se A /C kompressor kick kopplingen på och engagera sig, om det fungerar korrekt. Om detta inte sker, kan det betyda att systemet är låg på köldmedium. Kontrollera kompressorn och slangar kopplade till A /C system med avseende på läckor, som visas som en oljig återstod. Kontrollera om det spruckna eller skadade remmar på kompressorn och kontrollera att bältet är säker. Om bältet är att göra en skrikande ljud, då behöver justeras eller bytas ut. Om kompressorn är bullriga, indikerar detta att det handlar om att misslyckas och bör bytas ut.
5.
Öppna huven och kontrollera att de två Värmeslangarna nära brandväggen. Normalt kommer man vara lite svalare än den andra. Om de är båda samma temperatur kunde ventilstyrning vara problemet.
6.
Leta efter några hinder framför kondensorn om luftflödet verkar svag. Kondensorn är placerad på radiatorn core stöd. Ta bort alla löv eller plast som kan ha fastnat där, försiktigt så att inte skada kylflänsar.


Relaterade artiklar


hur man byter en 2001 Volvo XC70 kupéfilter
hur man byter bakre skivan kuddar
hur gör jag byta kylarslangar i en 2001 Dodge Intrepid?
hur du tar bort bromsslangar
Hur byter jag en luft kupéfilter för en 2005 Volkswagen Passat?
hur ändrar främre motorfäste på en VW Scirocco
hur man rengör snö bort av toppen av en bil
Hur tar jag bort huvudstödet i en BMW 545i?
hur man underhåller tyg säten
hur man installerar en pump Auto-Oil