underredsmassa tips

underredsmassa tips

Ämnet bil undercoating har blivit mycket omtvistat. Många tror att dagens bilar kommer från fabriken med alla rostskydd och ljudisolering du någonsin kommer att behöva, medan andra fortfarande tror underredsmassa är ett klokt val för att bevara din investering. Om du har vägt alla fördelar och nackdelar och beslutat att undercoating är för dig, då finns det några tips som hjälper dig att få det bästa jobbet som möjligt.

välja rätt produkt i syfte

undercoating tjänar två syften, nämligen rostskydd och brusreducering. Rost-skydd undercoating normalt tillämpas som en tunnare olja-liknande vätska som, när den sprayas, kan tränga djupt in i skrymslen och vrår under din bil. Ljuddämpande produkter är i allmänhet tjock tjära-eller vax-baserade ämnen. När besprutas, kommer de att bilda ett tjockare lager men kommer inte tränga långt in små sprickor. Var noga med att ullen du väljer är väl lämpade för ditt syfte.

Shop Around

Gör din forskning. Behovet av underredsmassa är ett hett omtvistade ämne i dessa dagar, men när du har beslutat att gå vidare sedan noggrant kontrollera rykte och garantin av de produkter som du funderar på. Prata med folk du känner som har grundmalas sina fordon och ta reda på om sina erfarenheter. Kolla bloggar på nätet och artiklar. När du handlar, ta itu med entreprenörer som har varit i branschen länge. Kolla deras anläggningar för att vara säker på att de ser snyggt och professionellt, och titta noga på tekniker som kommer att göra arbetet för att se om de verkar kompetenta och erfarna.

Ansök Underullen att rengöra ytor

Alla underull skall appliceras på ren och torr yta. Om inte, så underullen inte kommer att hålla sig och delar av ytan kommer att gå oskyddade. Även om du har underull som tillämpas av en entreprenör, är det en bra idé att ge undersidan av bilen en bra rengöring en dag eller så innan du tar den i. Uppdragstagaren skall också ge undersidan av bilen en grundlig rengöring , men genom att göra en del av arbetet upfront ni tillåter honom att koncentrera sig på de riktigt svåra fläckar. Försök att planera din ansökan för en dag när vädret är torrt så att undersidan blir så torr som möjligt när de tekniker börja sitt arbete.

Äldre fordon Överväganden

Ett fordon som har varit på väg ett par år har i regel åtminstone en del rost och smuts på under-ytor. När undercoating en bil som denna är det viktigt att inte fälla rost under underbeläggning eller problemet skulle kunna påskynda. Innan undercoating bör all rost tas bort försiktigt. Den rostiga fläckar bör slipas ned till ren metall och sedan förberedas och målade. All smuts ansamlingar bör tas bort.Om rostskydd är ditt mål, anser bara spraya på undersidan av ditt fordon med olja. Detta kommer inte att förvärra existerande rost, i själva verket kommer det förmodligen att sakta ner betydligt. Nackdelen är att oljan inte kommer att hålla, och årligen förnyad ansökan som är nödvändig för att upprätthålla den skyddande effekter.


Relaterade artiklar


Hur detalj jag ett motorrum på en 1989 5,0 mustang?
Hur ändrar jag en CX-7 oljefilter?
hur man återställer olja ljus på en maxima
Hur ändrar jag en svans ljus i en 2006 Ford Taurus?
Hur ändrar jag baklykta på en 1998 ford explorer?
hur man rengör skyddsling s EGR
hur du hittar syre sensorn på en 1999 chevy Silverado
klarlack tekniker
hur man hittar däckstorlek för 1982 ford lastbil
hur man återställer olja indikator på en Chevrolet Equinox