hur man stämma upp en Jeep Liberty

hur man stämma upp en Jeep Liberty

Motorn och chassit din Jeep Liberty är konstruerade att tåla påfrestningarna i vardaglig körning samt kraven på grov terrängkörning. För att bibehålla integriteten i din Jeep Liberty mekaniska system, är det som rekommenderas av tillverkaren att du utför en "tune up" ungefär var 60. 000 miles. Utföra löpande underhåll på din bil kommer att skydda mot katastrofala fel

Du behöver:. .
Synthetic-blandning motorolja
Oljefilter.
Framaxeln vätska.
Bakaxel vätska.
Luftfiltret.
Transmissionsolja.
Tändstift (6).
Tändspole trådar (6).


1.
Byt olja och oljefilter på din Jeep Liberty som en del av sin stämma upp. Slam i oljetråget, på ventilen ansikten och runt kolvringarna kan resultera i motorn termisk nedbrytning.
2.
Töm och byt transmissionsolja. Automatisk växellåda synkronisatorer, som är de redskap som ansvarar för att omvandla strömmen till drivaxeln, kan värme till kritiska nivåer, vilket resulterar i beslagtagna redskap och total överföring förlust. Använd antingen Dexron eller Mercon vätska i Jeep Liberty's sändning.
3.
Tillbaka den bakre och främre axeln vätska med syntetisk vätska.
4.

Kontrollera luftfiltret att avgöra om den behöver bytas. Ett smutsigt luftfilter kommer att visas mörkt grå eller brun. Byta luftfilter är billig försäkring mot att införa främmande föremål i din Jeep Liberty's insugningssystemet.
5.
Byt sex tändstiften med färska plugg. Nya, väl bränning tändstift kommer att säkerställa korrekt förbränning i cylindrarna samt maximal bränsleeffektivitet från ditt Jeep motor.
6.
Ändra gnista trådarna kontakten spole. Värme från motorrummet orsakar skador på slingorna över tiden, vilket leder till ökad spolresistans minskade kraftöverföring. Se till att du ansluter varje tändstift spole till motsvarande cylinder. Felaktigt anslutna spolar kommer att resultera i motorn hackar.


Relaterade artiklar


DIY anvisningar för byte av bilstrålkastare
hur reparera den differentiella packning på en 1991 Camaro
symtom på dålig chocker
Hur felsöker jag luftkonditioneringen i en 2003 ford focus?
Hur får man en ersättning nyckel för en Vespa fall
hur man byter ett batteri för en 2005 Honda Pilot
Hur byter jag termostaten i en 1991 Mazda B2200?
Hur du manuellt stänga av strålkastarna på en 2000 Camry
hur man byter liftgate stöd Struts
hur du ställer klockan på en Suzuki Bandit