hur man sätter transmissionsolja till en standard växellåda

hur man sätter transmissionsolja till en standard växellåda

Standard transmission, också känd som manuella eller växelspaken, har funnits sedan uppfinningen av bilen. Överföringen fall omsluter en serie av skjutbara redskap som väljs av föraren via en växelspak som sticker in i kupén. Växlarna smörjs av transmissionsolja. Eftersom en manuell växellåda inte är hydrauliskt styrd som en automatisk, kan vätskan som krävs vara olika och kan inte kräva samma underhåll regim

Du behöver:.
Spärrnyckel.
Manuell växellåda vätska.
Rag.


1.
Parkera fordonet på plant underlag och stänga av motorn. Dra åt parkeringsbromsen. Ge tid för överföring svalna tillräckligt för att röra den. Krypa under fordonet och leta reda på överföringen.
2.
Leta transmissionsolja påfyllnadspluggen halvvägs upp på sidan av överföringen fallet. Blanda inte ihop påfyllningspluggen för avtappningspluggen, som ligger längst ner i fallet.
3.
Sätt den fyrkantiga änden av en spärrnyckel i påfyllningsskruven. Vrid nyckeln moturs för att lossa kontakten. Ta bort nyckel och fortsätter vrida kontakten för hand för att ta bort den.
4.
Sätt ett rent finger i hålet efter borttagning påfyllningspluggen. Om vätskenivån är inte på botten av hålet, måste vätska läggas till. Sätt munstycket till en flaska transmissionsolja i hålet och pressa nog i att få upp nivån till botten av hålet.
5.
Byt överföring påfyllningsskruven och dra åt med en spärrnyckel tills det sitter på plats. Torka upp spill på sidan av överföringen fallet med en trasa.

Tips och varningar


 • vill ändra din vätska manuell växellåda, placera en tråget under överföring oljepluggen. Ta bort avtappningspluggen med en spärrnyckel i moturs riktning. Byt ut kontakten när all vätska har tömts från fallet. Avlägsna påfyllningsskruven och tillsätt vätska tills nivån når botten av hålet. Byt påfyllningsskruven.
 • flesta manuella växellådor använder en speciell växel smörjmedel som inte är kompatibel med automatisk transmissionsolja. Kolla din instruktionsbok för rätt olja manuell växellåda specifikationer innan du lägger vätska. Skador på ditt överföring kan ske om fel vätska används.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer lättolja tjänsten på en BMW E46
  Hur ändrar jag en luftkonditionering filter på en 2002 Toyota Avalon?
  hur man programmerar en Mazda 3 Keyless fjärrkontroll
  Hur installerar jag strålkastarnas lampor på en 2006 ford focus med 2,0 liters motor?
  hur du tar bort en Dodge Caravan instrumentpanel
  Hur ändrar jag en bakre glödlampa svans ljus i en 2002 GMC Envoy?
  Hur tar jag bort baksätet kuddarna i en 1996 krona för att ersätta en strut?
  Hur ändrar jag bränslefilter på en 2006 Ford Ranger?
  hur du tar bort kåpan över motorn på en Chevrolet Astro
  hur man byter filter stuga i en sport trac