hur du tar bort bromsslangar

hur du tar bort bromsslangar

Bromsslangar i metall bromsslangar från bilens huvudcylindern till bromsok eller skivor på bromsarna anslutna till hjulhuset på din bil. Slangarna är flexibla, så att de kan böja och sträcka som behövs när bilen vänder. Eftersom dessa slangar är tillverkade av gummi och andra töjbar material, de kan urholka över tiden. När detta inträffar bör du ta bort din broms slangarna så att de kan ersättas med nya

Du behöver:.
Domkraft
. Tegel.
Block av trä.
Rag.
Penetrerande smörjmedel.
2 öppna änden nycklar.
Plast baggie.
Plast slips.


1.
Parkera bilen på en plan och jämn yta. Kontrollera att du har gott om utrymme att arbeta kring bilen. Ställ bilens parkeringsbromsen.
2.
Lossa muttrarna på hjulet med rörtång. Ta inte bort dem.
3.
Placera en kloss av trä eller tegel under bakhjulet. Skjut domkraften under fastsättningspunkt belägna i närheten av bromsen slang du vill ta bort. Lyft upp bilen med domkraft. Lås jack när bilen lyfts nog för hjulet för att rensa marken.
4.
Avlägsna muttrarna med rörtång. Dra hjulet ur bilen.
5.
Rengör bromsen slang. Ta bort alla byggt upp smuts, damm eller fett. Spray penetrerande smörjmedel på slangen och låt det ligga i blöt i ca 30 minuter.
6.
Använd en av slutade öppna nycklar att greppa muttern på metall bromsslang som leder tillbaka till huvudcylindern. Ta den andra öppna skruvnyckeln och vrid kopplingen på bromsen slangen ansluten till metall bromsledningen motsols medan du håller den första skiftnyckel stadigt. Lossa bromsen slangkopplingen som denna bidrar till att förhindra skador på leverans metall bromsslangar.
7.
Dra slutet av broms slang från Metal Supply linjen. Snabbt slip plastpåsen över änden på bromsen så att det är tätt mot slutet. Säkra på plats med plast slips. Detta förhindrar bromsvätska läcker ut ur systemet.
8.
Använd två nycklar för att skruva den andra änden av bromsen linje från bromsok på hjulet.

tips och varningar


 • Se bilens instruktionsbok att fastställa uttaget poäng för din bil.
 • Bromsvätska kan vara giftiga. Var noga med att bära rätt utrustning säkert vid arbete på bromsar och tvätta omedelbart efteråt.


 • Relaterade artiklar


  Hur förklarar jag hur en bil fungerar till en 5-årig?
  Hur ändrar jag upp oljan i en 1998 Nissan 200SX?
  hur du återvinner spillolja
  hur tjänsten en skoter
  Hur får man en ersättning nyckel för en Vespa bästa fall
  Hur tar jag bort en strålkastare på en Volvo V40?
  Hur ändrar jag klockan i en 2003 GMC Sonoma pickup?
  ska jag använda syntetisk olja i min Saturn?
  broms verktyg för en 2000 Chevrolet
  Hur byter jag en glödlampan i en 1995 Jaguar XJ6?