Hur läser jag ett övertryck däcktryck?

Hur läser jag ett övertryck däcktryck?

Däck-manometrar är små och lätt att förbise, men kontrollera lufttrycket i bilens däck regelbundet är en viktig del av säkerhet och underhåll

Kontroll Tire Pressure

Du kan kontrollera lufttrycket i bilens däck vid en bensinstation med en luftpump med en inbyggd tryckmätare. Du kan kontrollera det någonstans, men om du har en handhållen däck-tryckmätare. Helt enkelt skruva av locket på däckets luftventilen och passa slutet av däcket tryckmätaren ner över ventilen. När mätaren är rakt på ventilen och du trycker ner ordentligt, kommer luften att börja fly däcket genom ventilen. Ge det ett fast tryck mot däcket och ta den tillbaka av, och du kommer se att en vit kvadrat spö har vuxit fram från mitten av mätaren. Mätstickan kommer bara ut så långt som däcktrycket har drivit det. Läs siffrorna på stången för att se ungefär vad däckets tryck. Upprepa denna process för att vara säker, bör du få samma nummer båda gångerna. Du kan också få en korrekt behandling från en mätklocka. Slutet som går över däckets luftventilen verk i samma sätt, men PSI visas på en urtavla i stället.

Vikten av Tire Pressure

Den rekommenderade PSI bestäms av bilens tillverkare bygger på en rad faktorer, bland annat vikten av fordonet. Det finns också en maximal PSI tryckt på utsidan av däcken. Körning med för lågt lufttryck orsakar mer slitage på däck och lägre gas körsträcka. Körning på över-pumpade däck innebär att färre av de faktiska däcket är i kontakt med vägen, och det kommer att leda till en grövre rida.

Faktorer som påverkar Tire Pressure

Däck kan förlora lufttrycket långsamt över tiden. Varmare väder gör att luften att expandera, medan kallare väder kommer att få den att krympa. Om ditt däck har en långsam läcka, kommer varje vecka kontrollera däcktrycket avslöjar denna förlust av luft innan du kör på en punktering. Däcktryck blir lägre när bilen stått parkerad, och högre efter att bilen har gått ett tag.


Relaterade artiklar


Hur berätta om en bils vattenpump är dålig
Hur tar jag bort en Skoda Felicia stereo bil?
2003 Buick LeSabre elektriska problem
Hur fixar jag en strippad vindrutetorkare?
Hur tar jag bort ett däck från en 1996 Toyota Camry?
hur du ändrar fjäderben på en Nissan Altima
syntetisk blandningsolja förmåner
hur du fyller vätska vindrutetorkare
Hur installerar jag AK & n luftfilter i en 1998 Jeep Wrangler Sahara?
hur man byter en Ford diesel filter