typer av Auto-Oil

typer av Auto-Oil

Motor oljor används för att smörja olika rörliga delen av en bilmotor. Olja rengör och förhindrar korrosion, kyler motorn genom att bort värme samtidigt förbättra motorns tätning. Oljor minska friktion och öka motorns prestanda. Motoroljor är petroleumbaserade och icke-petroleum syntetiserade kemikalier. Konventionell olja skiljer sig från syntetisk olja i dess sammansättning och de biprodukter som avges när den används. Alla oljor har en kinetisk viskositet betyg. Den Society of Automotive Engineers utvecklade denna SAE betyget för olja baserat på vintern kvalitet, kallstart viskositet som ett tal och "W". Ju längre oljan tar att passera genom en vanlig öppning, desto högre viskositet. Viskositet är tjockleken på oljan och högre kvaliteter som 30W eller 40W har högre viskositet betyg i vintern. En 25W olja är mer trögflytande än 10W olja. Multi-grade oljor har utvecklats genom att lägga till polymerer, viskositetsindex jordförbättringsmedel, för att göra olja med viskositet basen klass när kall och viskositeten hos andra klass när den är varm. En 10W-30 skulle ha viskositet på 10 vid en kyla och viskositet 30 vid arbetstemperatur.

Konventionell olja

Detta är den billigaste bilen motorolja och det är en produkt av råolja raffinering. Den har en bas petroleumkolväte med kraftig tendens att bära och dess positiva effekter minskar snabbare. Hetta försämras denna olja snabbare och när det brinner, sänder den ut större mängder av svavel och andra föroreningar. En process som kallas hydrokrackning har utvecklats för att ta bort mer paraffin och vax i råolja för att producera grupperna II och III konventionella oljor. De lämnar färre vax och inlåning tjära i motorn vid förbränning.

Syntetisk olja

Dessa oljor är dyrare eftersom de är tillverkade och innehålla tillsatser, som producerar det bästa resultatet från bilmotorer och samtidigt förbättra bränsleekonomin. Syntetisk olja reducerar friktion hästkrafter förlust och hjälper svalare motorn gå. Den innehåller mineralolja förädlats ur råolja, kolväten terpen, terpenalkoholer, poly-alfa-olefiner (PAO), polyinternal olefiner (PIO), Esthers, polyglycoesters, difenylamin. Dessa tillsatser förbättra motorns prestanda på höga och låga temperaturer. Det är lättare att starta motorn i kallt väder och olja ger snabbare ventil-tåg smörjning efter tändningen när de flesta motorslitage inträffar. De bör användas med turboladdade, överladdade motorer med hög prestanda eller hög utgångseffekt som drivs motorer i mycket varma eller kalla klimat. Denna olja ska användas i dragfordon där motorer ofta arbetar på sin högsta effekt. Det finns mindre oxidation och avdunstning, termisk nedbrytning och skapandet av slam med dessa oljor Nackdelen är att syntetisk olja är tre gånger så dyra som konventionell olja.

Synthetic Blend

Blandar är blandningar av konventionella och syntetiska oljor, som innehåller tillsatser för att förbättra viskositet vid hög och låg temperatur. De brinner renare och mer jämnt medan grundligt smörja motorn. De är en lycklig medium för bilägare som vill ha bättre motorns prestanda på ett medium pris. Vissa konsumenter gör sina egna blandningar genom att kombinera en liter konventionell olja med två kannor av syntetiska oljor.


Relaterade artiklar


hur man kan måla motorrum
hur tight ska en kylarlock vara?
Hur vinterförbereder jag radiatorer?
Hur ställer jag in poäng på en 1966 chevy 283?
hur man byter bränslefiltret på en 1996 Nissan Altima
auto inträde verktyg
hur man rengör athrottle kropp
hur man kan kontrollera vätska Honda växellåda
hur man byter E36 bränsleinsprutningar
hur dyka upp igen plast strålkastare