symtom på dålig chocker

symtom på dålig chocker

Funktionen av stötdämpare på din bil är att skydda din bil mot skador som den kör över gropar eller andra ojämnheter. De är en viktig del av din bil, eftersom de hjälper till i tillförlitlig drift. Enligt MD grossist hemsida är det viktigt att känna igen symptomen av dåliga chocker, för de kan leda till en opålitlig rida i nödsituationer och utsätta dig för fara.

Ojämn mönsterdjup Wear

Enligt MD Partihandel webbplats kommer dåliga stötar orsaka ditt fordon att studsa överdrivet, även under normal körning. Detta kan leda till skallighet mönster, synliga bevis på slitage och mönster av koppning på dina däck. Titta på dina däck noga-om du ser bevisen för slitage som inte verkar vara normal, är det dags att överväga att ersätta din chocker

misslyckas Bounce Test

Aa1car och MD grossist hemsida säger båda. Det är viktigt att göra en studs test. Ett sätt att göra detta är att trycka ner i varje hörn av bilen och se hur många gånger den studsar tillbaka. En annan metod skulle vara att få ut av din bil, pressa på stötfångaren, och se hur många gånger den studsar. Om det finns två eller fler studsar, bör du ersätta din stötar, de är inte längre fungerar

Körning

Var särskilt uppmärksam på hur din bil fungerar när den bromsar. . Den Aa1car hemsida säger om du märker att din bil näsa-dyk när du bromsar, är det dags för stötdämpare ersättning. Detta verkligen skulle kunna leda till en farlig situation, speciellt på vintern när det är snö och is, särskilt vid korsningar.

Dålig styrning

Meddelande din styrning efter träffade en bula. Om det verkar svårare kan det vara så att din stötdämpare är svag. Enligt Aa1car hemsida, skulle detta förklara ytterligare feedback du känsla vid ratten. Detta kan komplicera manövrar såsom varv. Detta kan vara farligt, särskilt vid upptaget eller isiga korsningar.

Filbyte

Även titta på dina filbyten. Enligt Aamco webbplats bör du notera någon grad av kontroll förlust, speciellt överdriven swerving Samtidigt riktas körfält. Detta är verkligen ett exempel på en farlig situation som skulle motivera att undersöka dina stötdämpare.


Relaterade artiklar


Hur tar jag bort en strålkastare på en Volvo V40?
Hur ändrar jag bränslefilter på en 2000 chevy uttrycka 3500?
Hur matchar jag exteriör bil bättringsfärg?
hur du tar bort en Citroen Xsara stereo bil
skäl för en bil som går långsamt när man lägger på gasen
Hur långt kan man gå mellan oljebyten använda syntetiska oljor?
hur man tråd fem terminal relä
hur man lossa kronan muttern på en dragstång
Hur gör jag för kablar byta batteri i en 1996 Chevrolet Silverado?
registreringsskylt klistermärke display regler