ska jag byta växellådsolja på en hög körsträcka bil?

ska jag byta växellådsolja på en hög körsträcka bil?

High Miltal bilar behöver Transmission Maintenance

Bilar med hög körsträcka måste ha sina transmissionsolja den rutinmässigt per. tillverkarens specifikationer. Detta kommer att förhindra brända slam från att samla in i sändningen, vilket gör att de inre delarna att bära snabbare. Rutin transmissionsolja förändringar också se till att slam, grus och mikroskopiska partiklar av metall som utvecklas med tiden är säkert tvättas bort innan orsaka någon skada.

inte ändrar Tidigare Underhållsåtgärder

Om din bil har hög körsträcka och överföringen inte har väl underhållet, bör du inte ändra transmissionsoljan plötsligt följa den föreslagna rutinunderhåll schema. Smuts, slam och smuts som har byggts upp på transmissionen plattorna över tiden är faktiskt bistå kopplingsskivor genom att lägga till ytterligare friktion på komponenter. Om du inte har problem, inte ändra transmissionsolja.

Bottom Line

Förslag på rutinunderhåll på bilens växellåda är det klokaste tillvägagångssättet att konsekvent följa. Men om du äger en hög körsträcka fordon som inte har välskötta och bestämmer dig för att ändra transmissionsolja, vara medveten om att ny vätska viskositet hög grad kommer att förstora all överföring problem som kan finnas. Detta kan leda till transmissionsfel inom en snar framtid.


Relaterade artiklar


Hur kontrollerar jag oljan i en BMW 540i?
vikten av att förändra transmissionsolja
Vad händer när en harmonisk balansblock misslyckas?
hur man byter Serpentine belt i en Subaru Forester
hur du tar bort en 2005 låda Jetta handske
Hur ändrar jag blad bakrutetorkare på en 2004 matris?
ersättning tips för bromsbelägg i en 2005 GMC Yukon
Hur byter jag oljan i en 2005 Toyota Sienna?
Hur byter jag en lampa dimma ljuset i en 1994 BMW 325i?
scooter oljesanering