hur man utför en automatisk växellåda service

hur man utför en automatisk växellåda service

En automatisk växellåda överför kraft från motorn till bakhjulen. Detta sker genom fordonets mekaniska, hydrauliska och mekaniska system. Den automatiska växellådan innehåller hydraulolja att smörja kugghjul och andra mekaniska komponenter, samt att en smidig växling. Men automatiska växellådor är inte underhållsfria och måste underhållas regelbundet. De flesta biltillverkare kräva automatisk transmissionsolja och filter byten med jämna mellanrum

Du behöver:.
Bil ramper (2).
Stor tråget.
Överföring avtappningspluggen verktyg (tillval).
Hylsnyckelsats.
Ratchet.
Shop trasa.
Packning skrapa.
Överföring pan packning.
Överföring filter.
Tratt.
Transmissionsolja.


1.
Kör fordonet till en uppsättning av bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Krypa under fordonet och leta överföring pannan, som är gjord av plåt och är på botten av transmissionen. Placera en stor avtappningskärl under sändningen pannan.
2.
Leta överföring oljepluggen monterad i transmissionen pannan. Lossa pluggen i moturs riktning med en överföring avtappningsplugg verktyg tillgängligt på bildelar butiker. Ta bort avtappningspluggen och ställ den åt sidan. Låt transmissionsolja rinna ned i pannan. Tillbaka och dra åt avtappningspluggen. Hoppa över detta steg om din bil inte har en plug överföring avlopp.
3.
Lossa alla överföringskanaler pannan fästskruvar med en hylsa och spärrskaft. Ta bort alla utom två av bultarna för hand. Håll pannan med ena handen medan du tar bort de andra två bultar. Sänk pannan. Töm pannan innehåll i dräneringstråget Om du hoppade över steg 2.
4.
Rent inne i pannan med en butik trasa. Ta bort den gamla packningen med en packning skrapa. Placera en ny packning på pannan och se till att rada upp hålen i packningen med hålen i flänsen.
5.
Tag överföring filter, som bör vara väl synlig efter avlägsnande av pannan, och dra ut den överföring med en vridande rörelse. Töm vätskan från filtret i dräneringstråget kassera sedan. Push ett nytt filter på plats med en vridande rörelse tills den sitter ordentligt.
6.
Höj pannan på plats och Dra åt fästskruvar. Dra åt bultarna i en kors och tvärs med en hylsa och spärrskaft. Dra inte åt bultarna för att undvika att skada packningen.
7.
Öppna huven och ta bort överföringen mätstickan. Placera en tratt i oljestickan öppning. Häll transmissionsolja i tratten och ta sedan bort den. Sätt in oljestickan och kontrollera vätskenivån. Starta fordonet och låt den värma upp sedan dubbelgranska vätskenivån. Lägg bara tillräckligt med vätska att nå full på mätstickan. Stäng huven och försiktigt tillbaka fordonet bort av ramper.

Tips och varningar


 • Kolla din instruktionsbok för rätt mängd och typ av transmissionsolja ska du användning. Använd endast vätska rekommenderas av tillverkaren. Fel typ av vätska kan skada din sändning.


 • Relaterade artiklar


  Tire Pressure Monitoring System fakta
  hur man byter en Maximas tändspole
  rostfria ljuddämpare tips
  hur reparera grumlig auto strålkastare täcker
  broms verktyg för en 2000 Chevrolet
  hur man återställer olja ljus på en impala
  Hur tar jag bort en Ford F-150 2005 dörrpanelen?
  vad är syftet med andas ventilkåpan?
  hur man målar bilar & lastbilar
  Hur tar jag bort personliga skyltar?