hur man rengör ett luftintag

hur man rengör ett luftintag

Om luftintaget på din bil är smutsig, då skräp sugs in i motorn, vilket kan orsaka allvarliga skador på motorn och kosta dig mycket pengar i reparationer. Ett luftintag består av luft box som hus luftfiltret och röret som ansluter till luft boxen och toppen av motorn. Rengöring av luftintag är ett enkelt jobb som tar dig ungefär 10 minuter att göra

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Handduk.
Gas.
Wire klädhängare.


1.
Öppna suffletten och öppna lådan luftintaget. Luften boxen kommer att säkras genom antingen plast låsflikarna eller skruvar. Ta bort luftfiltret från boxen och ställ filtret åt sidan.
2.
Blöt en handduk i bensin och torka insidan av luftintaget rutan. Låt gasen att avdunsta helt. Gas kommer att avlägsna alla oljor och annat skräp som kan ha etablerat sig inne i luftintaget rutan och kunde sugas in i motorn.
3.
Lossa metall klämmor som håller fast röret luftintaget att luftintaget rutan och toppen av motorn med en skruvmejsel. Dra luftintaget röret bort av motorn.
4.
Räta en tråd galge och vira en handduk runt ena änden. Blöt handduk med gas och vägleda handduken i röret. Torka av insidan av röret rent med tråd klädhängare för att få djupt inne i röret.
5.
Vänta på gasen inuti röret och luften rutan för att avdunsta helt. Återmontera luftintaget på motsatt sätt med demontering.


Relaterade artiklar


Hur berätta om ett batteri har en död cell
hur Clean & Shine chrome fälgar
hur till vända bort olje ljus på en 2005 Kia Spectra
Felsökning ljud från en bil
hur gör jag byta kylarslangar i en 2001 Dodge Intrepid?
hur man återställer olja timern på en Ford 500
hur man återställer servicelampan på en 2007 VW Jetta
hur man kan dra ut i baksätet i en mustang
Hur byter jag automatisk olja?
hur däcken stud vinter