hur man återuppliva ett dött bilbatteri

hur man återuppliva ett dött bilbatteri

Bilbatterier är inte oövervinnerliga. I själva verket kan bilbatterier dö för någon av flera skäl: korrosion, intensiv värme eller kyla, ålder, en kortslutning eller strålkastare vänster misstag bränning. Om du har en död bilbatteri, återuppliva det är en ganska enkel process. För en fullständig väckelse, dock måste du avsätta flera timmar för batteriladdaren att utföra sitt arbete. När det är tillräckligt laddad, bör ditt bilbatteri som ny igen

Du behöver:. .
Destillerat vatten
Gamla duk eller trasa.
Batteri post och terminal rengöring av verktyg.
12-volts batteri laddare.

Innan du laddar ett tomt batteri


1.
Rengör gäller batteriet med en gammal trasa eller duk. Om batteriet är caked i smuts eller fett, kommer det att vara mer benägna att samla fukt och ansvarsfrihet i en snabbare takt.
2.
Rengör inlägg med hjälp av ett batteri post och terminal rengöringsverktyg . Borsta inlägg tills de är rena. Också borsta terminalerna på bilen för att säkerställa att de är rena också. Om du inte äger en rengöringsverktyget kommer en stålborste räcka.
3.
Kontrollera elektrolytnivån nivåer i ditt bilbatteri. Helt enkelt bända mössor av toppen på batteriet och titta inuti. Om cellerna är torra, fylla dem med destillerat vatten. Tillsätt tillräckligt med vatten så att botten av ventilen väggarna inuti batteriet omfattas. Om du äger ett underhållsfritt bilbatteri, kan du inte lägga till vattnet eftersom batteriet är förseglat.

Återuppliva din dött batteri


1.
Se att ditt batteri laddaren är urkopplad och stängs av. Anslut sedan den positiva, röda klämman till den positiva (+) batteri post. Om du fortfarande har batteriet anslutet till bilen, bör du ansluta den negativa, svarta klipp från laddaren till en omålad solid metallbit, t. ex. en bult eller konsol, i motorrummet. Om du har tagit ur batteriet, gå vidare och koppla den negativa klämman till den negativa inlägget på bilbatteriet.
2.
Ställ din laddare till rätt spänning och strömstyrka önskade. Spänningen bör sättas till 12 volt för ett bilbatteri. För ett dött batteri, men du vill ställa in strömstyrka ganska låg för att slow-ladda batteriet. En inställning på 2 till 4 ampere bör räcka. Om din bil laddare inte har variabel inställningar för spänning och strömstyrka, oroa dig inte. Helt enkelt vidare till steg 3.
3.
Förvandla din batteriladdaren till "On" läge och anslut dess sladd i ett närliggande vägguttag.
4.

Vänta. För ett dött batteri som måste vara helt återupplivas, kan du behöva ta flera timmar för en komplett laddning. Checka in på batteriet under hela laddningen perioden. Din laddaren ska ha en indikatorlampa eller mätare som talar om när batteriet har full laddning. Om du har en automatisk laddare bör det stänger av sig själv när batteriet är fulladdat.
5.
Dra ur laddaren bilbatteri när batteriet är fulladdat. Stäng av strömbrytaren och koppla bort klippen, med början den negativa klippet först. Din bil batteri bör vara helt återupplivas.


Relaterade artiklar


hur man skyddar mot stulna motordelar
Hur roterar jag mina däck på min mammutträd?
hur man tråd fem terminal relä
hur du ändrar bromsarna på en 1998 kavaj
Hur installerar jag en shifter boot på en 944?
hur man byter termostat packningar
Hur tar jag bort den bakre däcket på en 1999 honda?
bil startmotorn problem
Hur ändrar jag ett bränslefilter i en Chevrolet Duramax?
Hur stänger jag av bil larm i en 1996 VW Jetta?