Kan jag köra min bil om min vägmätare slutat fungera?

Kan jag köra min bil om min vägmätare slutat fungera?

Även vägmätare är mycket viktiga mätare i bilen, för körsträcka spårning och referens, är de inte oundgängliga manövrera fordonet. Bilmotorer och nödvändiga delar påverkas inte om vägmätaren slutar fungera, även om lagligheten av att köra med en trasig vägmätare varierar mellan staterna

effekter på andra mätare

När en bil är vägmätare slutar fungera, eller saktar ner, får fordonsägaren har svårt att veta hur många miles bilen färdas. Ett brutet vägmätare, dock inte påverkar andra kör delar.

Laglighet

beroende på vilken stat fordonet är registrerat i, kan det finnas olika lagar för körtid med en bruten vägmätare. Du kan fortfarande köra bil, men det kan inte vara lagligt att köra om trippmätaren är bruten. Till exempel i delstaten Kalifornien, så länge bilen är 10 år eller äldre, är det lagligt att köra med en trasig vägmätare.

Betydelse

vägmätare är betydande, eftersom när du köper eller säljer ett fordon, en stor del av fordonets värde är baserat på trafikarbetet, som läs av trippmätaren. Körning utan en fullt fungerande vägmätare är helt säker, men om du planerar att sälja fordonet någon gång snart, har vägmätare fast.


Relaterade artiklar


Vad ingår i drivlinan?
hur man gör med motorns kylvätska
hur de kan förmedla en smog check i Kalifornien
keramiska bromsbelägg mot asbest bromsbelägg
hur du tar bort en radio från en 1987 mustang
Hur arbetar jag en bärbar luft inflationseffekt tank däck?
Hur kontrollerar jag motorn ljus på en ’90 Honda Civic vagn?
Hur ändrar jag bromsljuset på en 2000 Honda Odyssey?
hur man byter en serpentin bälte i en sobel
hur man rengör en Volant kall luftintag