Hur ändrar jag ett bränslefilter på en 1991 toyota lastbil?

Hur ändrar jag ett bränslefilter på en 1991 toyota lastbil?

I 1991 års Toyota lastbilar var utrustad med en in-line bränslefiltret som är ansvarig för att hålla rent gasflödet till motorn. Bränslefiltret har ett inre filter inuti. När gasen strömmar genom det inre filtrets fibrer, få orenheter fångad inuti. Den rena gasen färdas sedan ut genom utloppet av bränslefiltret och strömmar till bränsleinsprutarna. Byt ut bränslefiltret mellan 60. 000 och 75. 000 miles

Du behöver:
spillback
. Metric fast nyckel set.
3/8-tums spärrnyckel.
Metric Hylsnyckelsats.
Nya bränslefiltret.


1.
Park från 1991 Toyota lastbil i ett ventilerat utrymme. Öppna huven och fäst den på plats.
2.
Promenera till bakdelen av trucken och ta bort tanklocket. Denna process kommer att avlasta gastrycket från bränslefiltret så att gas inte spraya överallt.
3.
Leta bränslefiltret på passagerarsidan av motorn på insidan av den undre passagerarsidan ram järnväg. Bränslefiltret kommer att ha en skruv på bränsleledningen kommer ut varje ände.
4.
Skjut droppskålen under bilen i det allmänna området i bränslefiltret. Flytta tillbaka till början passagerarsidan av motorn och ta bort båda bränsleledningar kommer ut bränslefiltret. Varje bränsle linje har en hex-huvud mutter som skruvas in varje ände av bränslefiltret. Vrid bränsleledningen nötter moturs med en metrisk fast nyckel för att lossa och ta bort. Dra sedan bränsleledningar rakt ut från bränslefiltret.
5.
Demontera bulten från bränslefiltret konsolen med Ratchet och en metrisk uttag. Observera riktningen av flödet pilen på sidan av bränslefiltret. Den här pilen representerar bränsleflödet genom bränslefiltret och pilen på nya bränslefiltret måste peka i samma riktning som det gamla bränslefiltret.
6.
Dra bränslefiltret ut ur motorrummet och lägg den i droppskålen. Sedan, montera nya bränslefiltret fästet på ramens med bulten och dra åt bulten med Ratchet och uttag.
7.
Skruva både bränsleledningar i varje ände av bränslefilter tills tight. Avsluta sedan dra åt bränsleledningar med fast nyckel. När bränslet ledningar är täta, skruva gasen tillbaka locket på bensintanken.
8.
Vrid tändningsnyckeln till tillbehörsläget i fem sekunder och sedan tillbaka igen. Upprepa detta steg ytterligare två gånger. Denna process kommer prime det nya bränslefiltret med gas och ta bort luft från bränslefiltret och bränsleledningar.
9.
Veva 1991 Toyota pickup och inspektera den nya bränslefiltret efter läckor medan motorn är igång.
10.
Stäng av motorn och stäng huven. Dra sedan spillbacken fram under lastbilen.

Tips och varningar


 • bränslefiltret för 1991 Toyota Pickup kan köpas på de flesta bil-delar butiker.
 • Rök inte eller använd öppen eld kring gas.
 • Använd skyddsglasögon vid byte av bränslefilter.
 • Kontrollera att flödet pilen på sidan på det nya bränslefiltret pekar i rätt riktning. Om inte, kommer det att installeras bakåt och motorn kommer inte vev.


 • Relaterade artiklar


  Hur byter jag en BMW Mini dimma glödlampa?
  hur man gör en broms jobb på en 2004 kanjon
  Hur tar jag bort kåpan över motorn på en Boxster?
  Hur ändrar jag 2001 förorts bromsbelägg fram broms?
  hur man underhåller tyg säten
  Hur vet man förgasare går dåligt
  Goodyear Tire specifikationer
  Hur åtgärdar jag vindrutetorkaren i en 2002 Cadillac Seville?
  vad är Audi CVT?
  hur man programmerar en Keyless fjärrkontroll för en Grand Cherokee