vad är Audi CVT?

vad är Audi CVT?

Audi infört kontinuerligt variabel transmission (CVT) teknik i 2002 års A4. CVTer erbjuder obegränsad utväxling, vilket ger bättre bränsleekonomi. CVTer förbättrar även överföring prestanda och hjälper bilen bibehålla stadig marschfart bygger på variabler som hastighet, förare hantering och vägförhållanden

Historia

CVTer är inte nya. Tekniken introducerades 1958 med Holland DAF City Car. År 1996 var CVT-teknik introducerades till USA av Honda i Civic HX. Audi introducerade fortbildningen i 2002 års A4. Audis Multitronic system använder stål länk-platta kedjor som kan hantera den högre vridmoment gränserna för starkare motorer. Som jämförelse använder Nissan ett stålband i sin CVTer. Audi erbjuder CVT-teknik som en överföring alternativ på A4, A5 och A6-modellerna.

Fördelar med Audis CVT

Med de oändliga nyckeltal som erbjuds av en CVT, kan bilen hålla en konstant hastighet, med lägre bränsleförbrukning utsläpp och förbättrad bränsleekonomi. Den CVT håller också motorn i sitt optimala effektområdet och erbjuder snabbare acceleration jämfört med en traditionell automatlåda.

Nackdelar med Audis CVT

Bilar utrustade med CVT-teknik är dyrare än jämförbara modeller med en konventionell växellåda. CVT-utrustade bilar tenderar att vara bullrigare och långsammare att accelerera från ett fullständigt stopp på grund av de lägre vridmoment. Ju mer komplicerad struktur inom fortbildningen innebär att gör-det-självare som är bekväma kontrollera och ändra vätskor på sina bilar inte kan göra detta på egen hand och i stället förlita sig på en mekaniker för rutinmässigt underhåll.


Relaterade artiklar


Hur byter jag ford ljus fly broms?
verktyg som behövs för att ersätta en enda sensor tråd syre
hur du ökar dina bildäck för sommaren
hur man kopplar en bil larm
Hur installerar jag en bränslepump i en 1988 BMW 325i?
Hur man vet om din bakre fjäderben är dåliga
symtom på en bil låg på olja
Hur tar jag bort ett däck från en 1996 Toyota Camry?
hur du tar bort färg från ett fordons vinyl trim
Hur kontrollerar jag att transmissionsolja i en Mercedes-Benz?