huvudkomponenterna i en generator

huvudkomponenterna i en generator

En motor som generator behåller spänningen till bilens batteri, som driver lamporna, värmare och andra tillbehör. Det är analogt med en generator som producerar elektricitet genom en turbin-liknande system. Den 12-volts batteri bär bara tillräckligt med laddning för att initialt starta bilen. Utan en generator skulle batteriet behöver laddas manuellt varje gång du krävs för att starta bilen. En generator har tre huvudkomponenter, var och en spelar en särskild roll att hålla bilens batteriet fulladdat.

rotor och stator

rotor och stator av en generator är en remdriven grupp av magneter inne kopparledningar som skapar ett magnetfält. Bältet drivs av en remskiva ansluter till motorn, vilket gör att rotorn att snurra i hög hastighet, vilket skapar ett magnetfält. Statorn skapar sedan spänning och elektricitet strömma till dioden församlingen. Den el som skapas är suppleant aktuell, eller AC.

Diode församlingen

En generatorn diod församling konverterar växelström el till likström, eller DC, som är den aktuella typen som används av bilbatterier. Dioden montering, två terminal, fungerar genom att bara tillåta el som skapas i statorn att flöda i en riktning.

Voltage Regulator

voltage regulator är en generator's överspänningsskydd. Modern spänningsregulatorer, som är interna system, övervaka både generator och batteri spänning, justera strömmen vid behov. Äldre spänningsregulatorer var externt monterade.


Relaterade artiklar


hur man använder bromsen renare
Hur byter jag en 05 Toyota Matrix stuga luftfilter?
hur man byter strålkastare omkopplare i en 1995 lumen
Hur tar jag bort en cd-spelare från en 2005 Ford?
hur tjänsten en skoter
spillolja för destruktion
Hur byter jag ett batteri i en GM-nyckel fjärrkontroll?
hur du tar bort bakhjulet dubbar
hur man rengör athrottle kropp
hur du justerar 1955 Chevrolet sexcylindriga ventillyftarna