hur man polera 6061 aluminium

hur man polera 6061 aluminium

Som en av de vanligaste aluminiumlegeringar på den allmänna marknaden, är 6061 finns främst i områden där en lätt-till medellång styrka aluminium med god svetsbarhet är nödvändig. Eftersom det är så utbrett, är 6061 aluminium ofta placeras i områden där det kan användas som dekor samt struktur. Detta är ofta fallet med aluminium delar som används på motorcyklar och anpassade bilar där polering materialet kan vara önskvärt att göra det sticka ut mer. Medan det finns gott om lösningar maskin polering, handslipa 6061 aluminium för bästa resultat. Den extra tid och möda kan ge fantastiska resultat, eftersom aluminium verkar nästan krom-liknande när du har slutfört poleringsprocessen

Du behöver:. .
Sandpapper
Trasor.
Aluminium polska.


1.
Sand aluminiumytan slät med grov, 220-slippapper. Sand verket att ta bort alla tecken på bearbetning från ytan för en smidig, ofodrad utseende. Byt till en medelstor sandpapper och gå över ytan av den del nytt. Koncentrera dig på att ta bort små repor vänster från grovt papper. Fortsätt att flytta upp i årskurs sandpapper tills du når en fin, 2000-slippapper. Använd 2000 till bort alla tecken på slipning från den delen, lämnar ytan slät och omärkta. Torka slipning bort rester från aluminium med en ren trasa.
2.
Placera en liten pool av aluminium polera på en mjuk trasa och arbeta den polska till trasan noggrant. Polska den slipade aluminium med trasan. Torka av polska till ytan av metall med små cirkulära rörelser för att tillämpa den jämnt över en del. Duken blir svart vid tillämpningen av polish. Ändra tyg som behövs när du kör ut från polska på nuvarande duk.
3.
Byt till en ren, torr trasa och polera tillämpas lack från aluminium med samma små, cirkulära rörelser. Buff den del tills du tar bort alla de polska, ändra dukar om processen svartnar den i bruk. Upprepa polering processen om den första omgången inte uppnå den polska önskas.

Tips och varningar


 • polerad aluminium är föremål att mattas. Spray ett skikt av uretan över en polerad bit för att skydda den från väder och vind.
 • Använd ögonskydd vid polering.


 • Relaterade artiklar


  Hur byter jag en separator Boxster olja?
  bromsen luftnings instruktioner
  Hur felsöker jag luftkonditioneringen i en 2003 ford focus?
  Felsökning av problem bilreparationer
  grundläggande delar av drivaxlar
  hur man läser en mätare batteriladdare
  hur man återställer olja timern på en Ford 500
  felsökning av en 2002 honda
  hur reparera grumlig auto strålkastare täcker
  Hur gör jag för oljebyte boxster?