hur man byter halvljus-strålkastare

hur man byter halvljus-strålkastare

Kostnaden för mekaniker avgifter kan vara häpnadsväckande, så flesta bilägare väljer att göra enkla rutinmässiga underhåll själva, om möjligt. Byta ett halvljus strålkastare kan hör till denna kategori, beroende på vilket märke och modell av bil du har. Vissa bilar "glödlampa ersättare steg kan vara så enkelt som att öppna huven och byta ut glödlampan med den nya medan en del bilar kan vara lika komplicerat som att behöva ta bort framhjulen och stötfångare innan den når strålkastare. Om tid är pengar, kan detta senare fall skall en där mekanikern skulle vara billigare än att göra det själv, beroende på din nivå av erfarenhet med verktyg och bildelar.

Du behöver:
bruksanvisningen för din bil
. Latexhandskar.
Skiftnycklar.


1.
Bestäm om omfattningen av detta ljus glödlampsbyte är inom din nivå genom att slå upp låg ersättningsnivå beam strålkastare i din instruktionsbok.

2.
Öppna huven på din bil. Ta bort utbrända halvljus glödlampan ur lamphuset av strålkastare. Åtkomst uppifrån bilen är typiskt för de märken och modeller, men vissa kräver att du är under bilen eller ha tillgång mellan stötfångare och strålkastare. Använd verktygen för att ta bort skruvarna som håller strålkastaren på plats om det behövs. Glödlampa bör pop ur huset när du drar från framsidan av bilen mot motorn.
3.
Skilj glödlampan från kablarna genom att dra isär dem. Kassera de döda glödlampan. Ta på latexhandskar och anslut den nya lampan i trådarna.
4.
Dit den nya lampan tillbaka in i lamphuset och pop på plats. Byt bultar och stötfångare, om den tagits bort.
5.
Stäng huven och testa strålkastarna genom att vrida på dem och sedan komma ut ur bilen och vill se till att de är belysta.

tips och varningar


 • Om det finns fler steg med att byta strålkastare än som anges, kan du ta bilen till en professionell om hjälp.
 • Du kanske måste dra hårdare än väntat att skilja glödlampan från ledningarna. Se till att du håller trådig kontakt stället för att dra ledningarna själva.
 • Byt båda strålkastarna samtidigt, om så bara en glödlampa är utbränd. Glödlampor bränna vanligen ut i samma takt, och det är värt det extra besväret att ersätta både när du redan är på väg till problem med att ersätta en glödlampa.
 • Rör aldrig den nya glödlampan med dina bara händer. Den naturliga oljor i huden, oavsett hur rena händer, kommer att orsaka "hot spots" på glaset på lampan när den lyser för att värma upp, vilket kommer att få den att brinna ut snabbare. Handtag lökar samtidigt bär latexhandskar.


 • Relaterade artiklar


  hur ofta man gör en överföring flush
  hur du återvinner transmissionsolja
  Hur gör jag ren ogenomskinlig strålkastare täcker?
  hur man spola ett element på en 1994 Chevy Camaro
  Hur återställer jag en mätare olja liv på ett 2007 GMC lastbil?
  hur man förhindrar frost på vindrutan med ättika
  Hur vet jag vilken typ av differentialen i en 1996 Thunderbird?
  Hur man monterar en främre nummerplåt på en Dodge Viper
  hur man ansluter ett batteri terminal
  vad är solonoid ventilen på ett insugningsrör?