hur man byter en E46 termostat

hur man byter en E46 termostat

Termostaten på en BMW övervakar temperaturen i motorns kylvätska. Det är en liten men viktig komponent som gör att motorn inte överhettas. Byte av termostaten på E46 generation av den populära BMW 3-serie är en viktig del av förebyggande underhåll. Avgifter återförsäljaren ofta lika mycket som $ 500 för att installera vad som är en $ 30 del. Om du är en E46 ägare, spara lite pengar genom att utföra jobbet själv

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar (eller ramper).
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Momentnyckel.
Skruvmejsel.
Container (för kylvätska).
Kylvätska.
Rag.
Ny termostat.
RTV packning tätningsmedel.


1.
Ställ fordonet på en plan yta. Lyft fram med domkraft och sänka den på ett par pallbockar, se till att det säkert är säkrad. Du kan också köra på framsidan av bilen upp på ett par ramper.
2.
Bort luftskruven på kylaren med en skruvmejsel. Skruven är beläget ett par inches från där slangen för kylvätskan expansionskärlet fäster radiatorn. Placera en behållare under kylaren. Ta bort pluggen radiatorn avlopp med en hylsa och ett spärrskaft. Låt kylvätskan rinna ner i behållaren.
3.
Ta bort kylarslangar som är fastsatta på varje sida av termostathuset. Placera en trasa i den nedre slangen så att inget kan falla in i den.
4.
Bort fläkten muttern med en 32-mm skiftnyckel. Muttern är omvänt gängad, så vrid den till höger när du står inför fronten på bilen. Ta bort overflow slangen från kylaren. Ta bort de två plast nitar längst upp på radiatorn. Dra kåpan och fläkten ur motorrummet.
5.
Bort trådarna som går till termostaten. Lossa och ta bort de tre 10-mm bultar som håller termostathuset till motorn med en hylsa och ett spärrskaft. Den nedre bultarna är lite svårt att se. Det kan hjälpa att använda en liten spegel och en förlängning på sockeln.
6.
Ta bort 13-mm bult som håller huset på plats. Detta är en av två bultar som också håller fästet för att lyfta motorn ur bilen. Lossa den andra bulten på motorn lyft fästet så att du tar bort termostathuset.
7.
Dra av kapslingen från blocket. Ta bort termostaten från blocket med fingrarna. Använd inte vassa föremål för att ta bort den eftersom det kan repa blocket. Rengör hålet i blocket där termostaten installeras.
8.
Rengör ytan på blocket där bostäderna installeras så det finns ingen packning material eller annat skräp. Installera den nya O-ringen på framsidan av den nya termostaten på den sida som vetter mot huset. Montera termostaten i blocket, se till att pilen på den är vänd rakt uppåt.
9.
Rengör termostathuset. Installera en ny profil packning på huset om det är en metall packningen med en tunt lager av packning tätningsmedel. Om din E46 har ett plasthölje, som har en integrerad packning måste du installera en ny bostad.
10.
Montera höljet och skruvarna som håller den på plats, se till att de är inte korsa-träde. Använd momentnyckel att dra åt bultarna gradvis till 7 ft-lbs för 10-mm bultar och 16 ft-lbs för 13-mm bultar.
11.
Montera kåpan och fläkten, dra åt muttern på fläkten genom att vrida den åt vänster när du står vänd bilen. Installera om kylarslangar till hylsan. Ta inte åt kylarslangar. Anslut slangen till kylvätskan expansionskärlet. Fyll kylsystemet med kylvätska.


Relaterade artiklar


hur återansluta automatiskt klädsel
Hur ändrar jag bromsbeläggen på en 2002 Honda med ABS-bromsar?
Hur gör jag för hand för plastdetaljer Volvo stötfångare?
hur man byter tändkablar på en 2000 Honda Civic
Hur installerar jag en V-rem för en 1973 ford 302?
hur man återställer olja ljus på en impala
Hur ändrar jag inställningarna för klockan på en Lexus RX 350?
typer av v-åtta motorer
hur man återställer Mini Cooper serviceintervallvisningen
hur man byter en BMW X3 bakljus