däckförvaring tips

däckförvaring tips

Du behöver:
bilen står
. Jack.
Hylsnyckelsats.
Hylsnyckel.
Motorfästet.

däck på bilar och andra fordon kan försämras om de lämnas oanvänd under en längre tid. Detta orsakas ofta av det normala åldrandet av däck och skador från oxidation, ultravioletta strålar och effekterna av ozon. Genom att följa några grundläggande lagring tips, kan du förlänga livet på bilens däck.

Ozon

Undvik att förvara däck nära källor som producerar ozon. Ozon är en osynlig gas som ger en obehaglig lukt. Den framställs genom en rad apparater som innehåller AC elmotorer, inklusive ugnar, pumpar oljetråget och centrala dammsugare. Om det kommer i kontakt med däck, kan ozon orsakar för tidigt åldrande genom att gummit torkar ut och utveckla frakturer.

Sidoväggar och Petroleum

Om dina däck har vita däcksidor, se till att de förvaras så de vita kanterna ansikte varandra. Detta förhindrar missfärgning om de rör de svarta kanterna gummi däck.Undvik att förvara däck nära alla ämnen som innehåller höga halter av olja, inklusive asfalt och bränsle. Däck som kommer i kontakt med lösningsmedel eller olja kan bli försvagad.

Position

Försök att lagra dina däck i upprätt läge. Vertikal lagring minskar däckets stress och minskar risken för snedvridning. Om du behöver lagra däck horisontellt, se till att de placeras på en ren trägolv och inte staplas någon högre än 3,3 meter, som rådde på Sentryon däck och fälgar Storage hemsida. Däck staplade någon högre kan välta och orsaka skada på gummi.

Miljö

Se till att dina däck lagras på en torr plats som varken är för kall eller för varm. Däck som lagras i ouppvärmda lador eller garage kan bli frysta tiden. Däck som lagras i varma miljöer kan också försämras.

Tröttna Covers

För ytterligare skydd kan du köpa påsar däckförvaring ur däcket butiker eller använda gräsmatta väskor som vanligtvis används för trädgårdsskötsel. Dessa är tillverkade av polyetylen material och bidra till att förebygga skador som orsakas av syre och ozon i atmosfären, som anges på de gamla bilarna Weekly hemsida. Se till att påsen är tejpade stängas för att förhindra fukt från att nå däck.


Relaterade artiklar


Hur installerar jag ett bränslefilter på en 2001 kavaljer?
hur du tar bort chevy motorfästen
hur man polera Trans Am hjul
Hur ändrar jag kuddar saturn broms?
Hur installerar jag bromsvätska på en 1999 BMW 528i?
Hur tar jag bort en 540i kupéfilter?
Hur blöder jag bromsen på ett ’97 Cadillac Seville?
hur man byter batteri på snabbknappen
hur man kan jämföra syntetisk olja
Hur gör jag rent saturn strålkastare?