broms spola förfaranden

broms spola förfaranden

Bromsvätska är en ofta förbisedd vätska i ett fordon, men med de flesta fordon med ABS, är detta en mycket viktig underhåll objekt. Bromsvätska är hydroscopic, vilket innebär att den lockar och håller kvar vatten. När för mycket vatten tränger in i bromsvätska, förlorar den sin förmåga att motstå höga temperaturer och rost. Spolning bromsarna kommer att få alla nya vätska in i huvudcylindern och hela bromssystemet.

Gravity

En allvarlig flush är den minst vanliga spola förfarandet. Att allvar blöda, jack du helt enkelt upp bilen och öppna alla avluftningsskruven ventilerna på bromsoken. Tillåta fordonet att sitta tills ingen vätska kvar i huvudcylindern, sedan lägga till nya bromsvätska till huvudcylindern och låt bilen sitta på nytt. Upprepa detta förfarande tills bara ren bromsvätska kommer ut ur avluftningsskruven ventiler. Detta är i särklass, är det mest tidskrävande, men grundlig, förfarande.

Tryck Bleed

En press blöda de vanligaste spola förfarande i en reparationsverkstad. Denna metod börjar med suger alla av vätskan ur huvudcylindern och lägga till nya vätska. Sedan, medan en assistent öppnar alla avluftningsskruven ventiler, pedal bromsen är deprimerad, och den gamla vätskan rinner ut ur avluftningsskruven ventiler. Assistenten stänger sedan linjer och bromspedalen släpps upp. Denna process upprepas tills bara ren vätska strömmar från avluftningsskruven ventilerna.

Machine Flush

Den sista metoden för broms rodnader, vilket blir allt vanligare, använder en maskin för att lufta bromsarna. Maskinen har fem rör: en går in i huvudcylindern medan de övriga fyra ansluta till avluftningsskruven ventiler. Maskinen suger då alla av vätskan från huvudcylindern och bromsledningar. Det fyller sedan huvudcylindern och bromsledningar med ny vätska. I det sista steget, maskinen tryck-kontrollerar hela bromssystemet. Denna metod kräver lite arbete som mekaniker utför flush. Han hakar bara upp maskinen, öppnas avluftningsskruven ventilerna och trycker på startknappen.

Fördelar

Flushing bromsarna har flera fördelar. Eftersom bromsvätska lockar och håller kvar vatten, kompromisser detta vatten i bromssystemet. Den mest märkbara skador rost. Rost kan orsaka linje läckage och försämring av den gummitätningar i hela systemet. Den tysta döden i ett bromssystem är värme. Bromsvätska är konstruerad för att ha en mycket hög kokpunkt. När vattnet förorenar vätskan, är kokpunkten sänks. Boiling vätska och stark värme allvarligt skada tätningar och moduler i dagens ABS-system.


Relaterade artiklar


hur man kan kontrollera en ventil lyftare
Hur byter jag temperaturgivaren i en ’99 volkswagen passat?
hur man byter kamrem på en medborgerlig
hur man byter en termostat i en Saturn SL1
Hur blöder jag bromsen på ett ’97 Cadillac Seville?
Hur ändrar jag en överenskommelse kupéfilter?
hur korrekt gap ett tändstift
Hur vet man att en vattenpump går dåligt på en Cheva Tahoe
tecken på att bromsklossarna måste ersättas
hur man programmerar en Mazda 3 Keyless fjärrkontroll