information om växellådor

information om växellådor

Bilmotorer används för att generera ström. Denna makt måste överföras till andra komponenter i bilen för att bilen ska fungera effektivt. En växellåda används för denna funktion

Definition

En växellåda, också känd som en överföring, är ett system för överföring av kraft mellan andra mekanismer. Växellådan konverterar varvtal och vridmoment, eller styrkan av rörelse, från en roterande strömkälla till energi som kan användas av andra enheter via utväxlingar, eller förhållandet mellan rotationshastigheten av de redskap.

Funktion

Växellådan anpassar motorns effekt och skickar det till drivhjulen. Bilmotorer måste köra på en hög hastighet, som är olämpligt för konstant stopp, startar, och långsammare resa billigt. Överföringen använder utväxling att sakta ner varvtalet och samtidigt öka vridmomentet.

Process

En överföring växlar ständigt mellan växlarna som förändringar bilens hastighet. Detta fasstyrning kan göras automatiskt eller manuellt av föraren. Växellådan kopplar normalt till motorns vevaxel. Den effekt från överföringen sker via en axel som kallas drivaxeln, och skickas till andra enheter som utför momentet, som kallas differentialer, som kör bilen hjulen.


Relaterade artiklar


hur man byter bromsljus i en c4 corvette
Hur byter jag torkarbladen på 2001 RAV4?
hur man byter en 2001 chevy förorts bromsar
hur du tar bort billack från huvudet lampskyddet
Vad händer när en harmonisk balansblock misslyckas?
felsökning av en 2001 honda
hur man målar ränder på en mustang
indikationer på en dålig bromsok på en ABS-systemet
hur man hur man byter en bränslepump i en Scirocco
hur man återställer lättolja tjänsten på en BMW E46