broms verktyg för en 2000 Chevrolet

broms verktyg för en 2000 Chevrolet

Bromssystemet i en 2000 Chevrolet använder fyra hjul skivbromsar som har använts på alla Chevrolet fordon fram till 2003. . Arbetar med detta bromssystem är lätt att göra och kräver bara några få specialitet verktyg som gör att bromsarna enklare att byta ut eller reparera. En Ratchet och skiftnyckel som krävs alltid vid arbete på bromsarna i en 2000 Chevrolet.

Tröttna Verktyg

Du måste ta bort däck för att få tillgång till bromssystemet. De verktyg för att ta bort däcken finns i antingen bilens baklucka, på baksidan panel av en SUV eller bakom sätet i en lastbil. Chevrolet levererar en domkraft för att lyfta fordonet från marken samt en rörtång.

Bromsok Verktyg

När däcket tas bort, bromsoken måste tas bort för att komma till Chevrolets bromsbelägg och rotorer . En uppsättning stjärna bultar säkra bromsoken vissa Chevrolet fordon och ta särskild stjärnformad bitar att ta bort dem, men andra Chevrolet bromsok har en vanlig bult som tar en 3/8-tums hex-head-uttag och skiftnyckel. En insexnyckel kan också användas för att ta bort hex-head bult, men det tar längre tid att ta bort bromsok med en insexnyckel.

Bromsluftning Verktyg

bromsoken måste ha bromsbelägg flyttats fram till göra dem lättare att ta bort. Att ha en bromsluftning verktyg för att lossa och ta bort den dränerande mutter för bromsvätska ger enklare tillgång till muttern. Detta verktyg ser ut som en skiftnyckel med runda hörn. När avtappningspluggen tas bort, kommer bromsvätska spill från bromssystemet, på denna punkt kan bromsbeläggen vara pried tillbaka eller öppnas upp med en spett eller skruvmejsel. En liten spett är enklare att använda än en skruvmejsel och kan gled in mellan rotorerna och kuddar att skjuta eller bända bromsklossarna öppna.

C-clip Removal Tool

bromsbelägg i en 2000 Chevrolet är ansluten till bromsoken med en C-klipp. Ta bort dessa bromsklossar blir lättare med C-klämma bort tång. Dessa tänger är tillverkade speciellt för att ta bort C-klämman på bromsklossarna. Tången har en speciell näsa konfiguration görs för att pressa på C-klippet så det kan vara pried öppna och gled av.


Relaterade artiklar


Hur gör jag rent en runda banker turbo luftfilter?
Hur kontrollerar jag vätskenivån i en Tacoma bakre differential?
Hur kontrollerar jag att transmissionsolja i en 1996 Geo Prizm?
ska jag häller olja i oljefilter innan jag satte den på motorn?
hur man byter främre bromsbelägg på en fiesta MK6
hur dyka upp igen plast strålkastare
hur man målar taket på en bil
Hur ändrar jag en dimma lampan i en 2005 Monte Carlo?
hur man byter kamrem på en 1990-1993 honda
Hur kontrollerar jag att transmissionsolja i en Mercedes-Benz?