vad som orsakar broms rotorer till rost?

vad som orsakar broms rotorer till rost?

Den bromsrotortemperatur är en gjutjärn disk som är fast i hjullagret nav montering. Den roterar med hjulet, och bromsverkan uppstår när rotorn är inklämd mellan bromsbelägg för att bromsa hjulet. Eftersom rotorn är gjutjärn det kan rosta, och denna rost kommer att accelerera under vissa förutsättningar

Fuktighet

Gjutjärn rostar i närvaro av fukt och broms rotorer är inget undantag. Rost kommer att ske över hela rotorn, men eftersom bromsverkan gnuggar rost bort av friktionsytor, rost ansamlingar normalt syns bara runt den yttre kanten och insidan av disken. Rotorer rostar mer i fuktigt klimat.

Salt

Salt kommer att påskynda rost av gjutjärn. Salt kan hittas i sjösidan luften, och ofta används som deicer av vägar i kallt klimat. Broms rotorer kommer att visa mer rost när de utsätts för dessa förhållanden.

Rotor Material

Olika kvalitéer av broms rotorer finns. Lägre kvalitet rotorer ofta rostar snabbare på grund av den lägre kvaliteten på järn används för deras framställning.

Pittingödem

Rust kommer propagera fortare i områden där det redan är etablerat. Om rotorn är allvarligt urkärnade, då rost kommer att etablera sig djupt i gropar där bromsverkan inte kan gnugga bort det. Rost kommer då tenderar att växa ut snabbt från dessa områden.


Relaterade artiklar


hur man kan bryta i nya bromsbelägg
Hur ändrar jag oljan auto växellådan på en BMW E36?
oljebyte förfaranden för chevy 2,2 liters motorer
motorolja kraven på en Volkswagen Jetta TDI
hur du hittar syre sensorn i en Ford F-150
Hur ändrar jag blad bakrutetorkare på en 2004 matris?
hur man gör en hemmagjord mus fälla för fordon
hur du tar bort en radio från en 1987 mustang
hur man återställer ljuset oljeservice på en GM
hur man återanvända använd motorolja