oljebyte förfaranden för chevy 2,2 liters motorer

oljebyte förfaranden för chevy 2,2 liters motorer

Chevrolet lanserade sin 2,2-liters motor i 1982 års Cavalier. Sedan dess har denna pålitlig och effektiv motor liten pickup bilar och andra ekonomi-modeller sedan. Den 2,2-litersmotorn ger ett betydande hästkrafter medan samtidigt ger bra gas körsträcka. Som med alla små motorer, men höga motorvarv och drifttemperatur ta en vägtull på motoroljan. Oljebyten bör utföras åtminstone var 3. 000 miles för att hålla motorn i toppskick körförhållanden.

Tömning gamla oljan

Innan du lägger till ny olja, måste den gamla oljan tas bort. Även om det är möjligt att ta bort olja medan Chevan står på marken, lyfta fronten gör tillgången mycket lättare. En uppsättning hiss ramper är relativt billigt och enkelt att använda. Ramperna lyfta bilen ca 8 till 10 extra inches från marken. Placera en ramp direkt framför varje framhjul och sakta köra Chevan på ramper. Under bilen och direkt bakom motorn är oljetråget. Detta är en rektangulär låda centrerad under bilen med en sexsidig sexkantsmutter avtappningspluggen på undersidan. Placera en dropplådan under oljetråget sedan lossa avtappningspluggen med en långskaftad skiftnyckel. Låt bara pluggen falla i dropplådan med oljan. Hämta den efter all olja har tömts ut.

Filter

Den olja och luftfilter måste bytas tillsammans med oljan. Använd en oljefilteravdragare-en rund metalband som sveper över filtret kapseln-att avlägsna oljefiltret. Oljefiltret är placerad på förarsidan av motorn nära fronten. Det kan ta en viss ansträngning för att lossa filtret, men när det är löst, kommer det att spin-off. Lite olja kommer att rinna från filtret, så placera en butik trasa under motorn för något spill. Ersätt med ett nytt filter. Innan du installerar dock ta en klick olja och kör det runt gummipackningen på filtret. Det ger en tät försegling. Luftfiltret är i en låda kopplad till motorns luftintag. Öppna bara lådan, ta bort det gamla filtret och ersätta den med ny.

Lägga ny olja

När oljan är klar dränering, hämta avtappningspluggen från dropplådan, torka av det och använda skiftnyckel att skruva pluggen i snäva. Öppna motorn oljepåfyllningslocket och lägga till nya olja. 10W-40 olja vikt är bra för medeltemperaturen. Om du kör i en varm miljö, överväga att använda 10W-20 i vikt. Den 2,2-liters Chevy motor kräver 4,5 liter, med hjälp av en extra 1 /2 kvart kommer inte att skada motorn. Häll i 5 liter olja, byt tanklocket och tillbaka Chevan från ramper.


Relaterade artiklar


mustang tech tips
Hur ändrar jag bränslefiltret i en stor rigg?
hur man byter bakre skivan kuddar
hur du väljer ett 1982 örn lås
hur man ansluter ett batteri terminal
rostfria ljuddämpare tips
Hur byter jag ett bälte servostyrning på en 1978 Oldsmobile Cutlass?
Hur lägger jag till bromsbelägg på en 1999 chevy Silverado 4x4?
hur man byter luften i kabinen filtret i en 2007 Honda accord
däck specifikationer för Firestone fr690