hur du lägger till en motorvärmare till en GM

hur du lägger till en motorvärmare till en GM

Installation av en motorvärmare i en General Motors (GM) bil kan vara till stor hjälpa till med att starta motorn på kall vinter morgon. Dessa motorvärmare är anslutna i linje med värden från kylaren till motorblocket, och de värmer frostskyddsmedel vätska mellan kylaren och motorblocket själv. För att säkerställa en ren installation fri från läckor, bör särskild uppmärksamhet ägnas vid mätning och när sittplatser enheten i kylaren slangändarna

Du behöver:.
Måttband.
Razor kniv.
Borr-justerbar slangklämmor.


1.
Mät längden på tunnformad motorvärmare med ett måttband. Denna mätning bör göras från kanten av en krage till läppen av andra kragen. Att identifiera kragen läpparna håller värmaren vågrätt framför dina ögon. Notera båda ändarna av värmare som är utformade för att glida in i båda ändarna av en utskuren sektion av kylarslangen. De kragar är det upphöjda ringar som slangändarna kommer att kontakta efter att den skjuts på hela vägen. De mindre diameter delarna ingår inte i mätningen eftersom de sätts in i kylarslangen.
2.
Töm all kylaren vätska från bilens kylare, så att den kan falla i en ren hink så det kan återanvändas när värmaren har installerats.
3.
Mark området vid mittpunkten av kylarslangen där värmaren skall monteras. Använd de mätningar som gjorts tidigare för att avgöra var de två Snittmärken ska placeras på kylarslangen.
4.
Skär nödvändiga bit ut från centrum av kylarslangen med en skarp rakkniv kniv. Skär så rent som möjligt.
5.
Skjut en slangklämma över varje ändarna på kylarslangen där minskning.
6.

in ena änden av värmaren i slutet på ena sidan av kylarslangen tills slangen vidrör metallringen kragen ordentligt och skjut sedan den andra änden av värmaren i de återstående lösa änden av kylarslangen. Böj den andra änden av slangen som behövs tills den glider in i slutet av värmaren. Slutresultatet är att båda ändarna av kylarslangen ska röra vid kragen, och ändarna på värmaren är helt införd i slangändarna.
7.
Skjut slangklämmorna för inom ca 1 /2 tum från kragen och dra åt dem ordentligt med en skruvmejsel.
8.
Häng strömkabeln kontakten nära fordonets front. Om möjligt, gör pluggen lättillgängliga antingen nära botten på den främre stötfångaren, eller rutten så att den hänger från grill på fordonet. Detta kommer att ge bekväm i att ansluta en förlängningssladd till värmaren enheten.
9.
Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren, starta sedan fordonet och möjliggör att köra i flera minuter. Stäng av fordon utanför och låt svalna i cirka en timme och sedan kontrollera vätskenivån i kylaren. Lägg nödvändiga för att säkerställa att den är full.

Tips och varningar


 • Låt alltid bilen svalna i minst två timmar innan du tömmer radiator eller arbetar med kylarslangen. Medan heta, är de vätskor under tryck och kan orsaka svåra brännskador kräver omfattande medicinsk behandling.


 • Relaterade artiklar


  skulle en överföring problem bara vara vätska?
  typer av v-åtta motorer
  Hur byter jag oljan i en BMW 528i?
  hur till check chocker
  fordonsindustrin poleringsverktygen
  Hur ändrar jag strålkastarna på en 1997 Subaru Legacy?
  Hur byter jag den främre bromsen rotorer på en 2000 honda?
  Hur ofta bör bromsvätska & transmissionsolja kontrolleras?
  Hur ändrar jag strålkastaren på en 2001 Honda Civic?
  Hur installerar jag ett kupéfilter på en 2002 cheverolet impala?