hur man kan räkna böjen examen i ett avgasrör

hur man kan räkna böjen examen i ett avgasrör

Att mäta böja graden av ett avgasrör är en relativt enkel uppgift. Se till rörböj mätningarna är riktiga kommer att hjälpa spara tid under installationen. Att mäta böja graden av ett hela avgassystemet bör inte ta mer än en timme. Du kan köpa verktyg och utrustning som behövs för detta jobb på ett bildelar butik och en butik

Du behöver:.
Stor tydlig gradskiva
. Penna.
Papper.
4 pallbockar.
2-tons domkraft eller större.


1.
lyfta hela fordonet med en 2-tons domkraft eller större. Placera en pallbock under vardera av de två främre undre länkarmar. Placera två pallbockar under bakaxeln bostäder eller tillfälligt tvärbalkar.
2.
Placera den platta sidan av gradskivan mot utsidan av det raka rör, med den rundade sidan mot böjen. Vinkeln böj är där utanför den vinklade röret uppfyller runt kanten av gradskiva. Utsidan av avgasröret är den sida som vetter utåt under fordonet. Skriv vinkelmätningen ner på en papperslapp som referens. Upprepa detta steg om du mäter mer än en rörböj.
3.
Ta bort domkraften och sänka bilen.

Tips och varningar


 • Oavsett om du är bockning nya rörsektioner eller lapp gamla rör, tänk på att fabriken avgaser och delar är utformade för optimal prestanda och bränsleeffektivitet.
 • Ändra storlek eller diameter på ett avgassystem kan minska bränsleekonomi och lägga onödigt buller i avgaserna. Kontrollera med din statliga eller lokala brottsbekämpande för lagar om "högt" eller "hörbar" avgaserna innan du installerar en anpassad avgaser. Underlåtelse att följa denna varning kan minska bränsleförbrukning, eller presentera oönskade böter baserat på buller förordningar i din kommun.


 • Relaterade artiklar


  Hur kontrollerar jag 92 stad vätska bil överföring?
  Hur vinterförbereder jag radiatorer?
  hur ändrar kabinluften filter i G35
  hur man gör bilens kylare luftkonditioneringen
  hur korrekt måla en bil
  hur mycket ska en bra färg jobb kosta?
  hur man byter luften i kabinen filtret i en 2008 Honda Odyssey
  hur till check chocker
  Hur tar jag bort ett däck från en 1996 Toyota Camry?
  bil radiator grunderna