fordonsindustrin olja kontra marin olja

fordonsindustrin olja kontra marin olja

Även om både fordons-och marin olja kan smörja en motor, har endast vissa oljor fått godkännande av National Marine Manufacturers Association. Detta stöd gör att båten aktörer oljan de väljer är upp till de påfrestningar som härrör marina prestanda

Smörjning

Olja smörjer metalldelar av en motor, skapar en fett-mur mellan motorns rörliga metalldelar. Det minskar friktionen, spara slitage på motorn, samt att öka energieffektiviteten. Det tar också bort de kemiska biprodukter i förbränningsmotorer, överföra dem till olja från motorn. Detta står sant för fordonsindustrin olja och marina oljor.

NMMA

NMMA har godkänt smörjmedel som uppfyller deras riktlinjerna för testning. Den godkände oljor bära TC-W3 varumärke som ägs av NMMA för tvåtaktsmotorer, och FC-W varumärke för fyrtaktsmotorer motorolja. Marina oljor bära NMMA godkännande, medan motoroljor inte.

Skillnad

Den främsta skillnaden mellan motorolja och marin olja är NMMA rekommendationen eller brist på sådan. Positiv bedömning marin olja har genomgått särskilda tester för att avgöra lämpligheten av oljan för marint bruk. Dessa tester omfattar viskositet, smörjning, skummande och tester rost. Dessutom måste marina oljor passera en 100-timmars drift test för att få någon av de NMMA varumärken.


Relaterade artiklar


hur man rengör bilen hjul
hur man inspektera kylarslangar
tecken på att bromsklossarna måste ersättas
Hur får jag återbetalning på Boschs tändstift?
Hur byter jag en enhet servostyrning på 1993 Plymouth Voyager?
Hur får jag vevaxeln bulten från en 1995 honda?
hur du ändrar bromsarna på en 1998 kavaj
vad är en överföringsfallet på en bil?
Hur byter jag en ’97 Paseo termostat?
hur mycket ska en överföring spola kosta?