hur man kan förbättra bränsle körsträcka på en Ford Escape

hur man kan förbättra bränsle körsträcka på en Ford Escape

Oavsett det ekonomiska klimatet eller priset på bränsle, är det alltid bra att försöka spara pengar på något sätt du kan, speciellt vid bensinpump. Medan dussintals företag erbjuder alla möjliga "orm olja" åtgärder för att magiskt förbättra bränsle körsträcka på din Ford Escape, är verkligheten den att få ut mesta möjliga av din bränsle dollar kräver inget nytt utan snarare några enkla beprövade metoder. Så lyssna inte på killen skrika om fördelarna med den senaste olja tillsats eller mekanisk anordning. Istället följer några praktiska råd att varje mekaniker har känt i decennier.

Du behöver:
digital manometer däcktryck
. Tryckluft.


1.
Kontrollera lufttrycket med digital däck tryckmätare varje gång du får gas. Lågt däcktryck är den vanligaste orsaken till dålig bränsleekonomi och minskar också liv däckservice. Undersök dina Escape's VIN tag, som ligger innanför förardörren ram, för att hitta rätt inställningar däcktryck, inte gå efter vad däcktillverkaren säger på däcksidan
2
Blås. . däck till rätt inställning med hjälp av tryckluft. Antingen köpa en bärbar kompressor från en järnaffär eller svänga av en bensinstation och använda deras för en liten avgift. Kontrollera lufttrycket i däcken med en digital mätare när du är klar. Använd inte den gamla mätaren bilden stil som de är sällan exakt i början och noggrannheten minska ju äldre de blir.
3.
Byt olja och oljefilter varje 3. 000 till 5. 000 miles , oavsett vad oljan tillverkaren säger. Använd en 5W-30 semi-syntetisk olja och ett professionellt oljefilter för bästa resultat under hela året.
4.
Byt Escape s bränslefilter varje 15. 000 miles eller mindre. En ansluten eller begränsas bränslefilter kan påverka din bränsleekonomi. Medan bränslefiltret är ofta den mest förbisedda filtret, på vissa sätt, är det mest nödvändiga.
5.
Byt ut din Escape: s tändstift var 100. 000 miles. Det bränsle körsträcka och motorns prestanda förlust är nästan omärklig som tändstift slits, men du är sannolikt att märka en skillnad när du installerar nya.

Tips och varningar


 • Byta luftfiltret regelbundet påverkar inte direkt bränsleekonomi, men det påverkar motorns prestanda och livslängd. Så om att spara pengar är namnet på spelet, byta ut luftfiltret när det är smutsigt också.


 • Relaterade artiklar


  hur man öppnar en gastank på en Audi
  hur du tar bort en Ford F-150 fönster vev
  funktionen av bladfjädrar
  Skillnaden mellan 2-takts och 4 takts motorer
  hur man byter dash pad i en 1995 Sonoma
  hur ofta man gör en överföring flush
  hur man berättar en ålder av ett bildäck
  specialiserade fordonsindustrin verktyg
  Hur förklarar jag hur en bil fungerar till en 5-årig?
  hur ofta ska en bil ha börjat ladda batteriet?