Hur tar jag bort kylaren på en 1978 corvette?

Hur tar jag bort kylaren på en 1978 corvette?

När sömmarna på din Corvette tecken radiator visa att läcka kylarvätska eller din bil går för varmt, är det dags att byta ut kylaren. Nya högeffektiva radiatorer i aluminium är överlägsna i prestanda till de gamla koppar och mässing versioner. Aluminiumröret konfiguration tillåter mer av ytan för luft, vilket resulterar i en ökning av värmeavledning på över 30 procent. Du kan ersätta ett C3 Corvette radiator på en vanlig lördag med ett par vanliga garage verktyg

Du behöver:. .
Pencil
Behållare för kylarvätska.
Hylsnyckelsats.
Fast nyckel set.
Platt skruvmejsel.
Tång.
Flare-skiftnyckel.
Frostskyddsmedel.
Gängtätning.


1.
Parkera bilen på en plan yta. Placera en behållare under kylaren och öppna pyskranen längst ner på radiatorn så att alla kylarvätska rinna ut.
2.
Öppna huven och sätt ett märke där bultarna placerad på motorhuven gångjärnet fästena med en blyertspenna. Detta kommer att ge dig referens för korrekt positionering när du installerar huven. Ta bort bultar och har en medhjälpare hjälper dig att ta bort huven. Placera rampen på ett säkert ställe där det inte skadas.
3.
Bort de fyra bultarna som håller fläkten till vattenpumpen med en hylsnyckel. Dra ut fläkten från axeln och bort från bilen.
4.
Ta bort de tre bultarna på varje fläkt kåpan konsolerna med en hylsa eller fast nyckel.

5.
Lossa slangklämmorna på övre och undre kylarslangar med en platt skruvmejsel. Dra slangarna av radiatorn anslutning och ta bort dem. Lyft ut fläkten svepning ut och bort från bilen.
6.
Leta reda på radiatorn montera konsoler på varje sida av radiatorn stöd. Ta bort bultarna med en hylsnyckel.
7.
Bort låsen nylon hållaren om din bil är utrustad med luftkonditionering eller ett överföringssystem svalare. Dra och försiktigt vrida låsen åt sidan.
8.
Lossa den övre radiatorn monteringsbultar med en hylsnyckel. Dra upp på konsolerna och ta bort dem.
9.
Ta bort breddavloppsslang genom att trycka tillbaka klämman några inches med en tång och dra loss från höljet.
10.
Ta bort övre och nedre transmissionsledningar svalare, om så utrustad. Använd en flare-skiftnyckel ta bort raderna. Placera en bult eller plugg i nedre raden för att förhindra överföring vätskeläckage.
11.
Bort kylaren från bilen. Det hjälper att ha en kompis hjälpa dig med denna uppgift.
12.
Installera en ny kylare och montera ihop. Använd Permatex eller motsvarande gängtätningsmedel på överföringsledningar när du installerar. Byt frostskyddsvätska med ny produkt. Montera tillbaka huven och kontrollera korrekt justerad. Justera positionen av gångjärnet bultar som behövs.

Tips och varningar


 • Antifrysmedlet söt smak och mycket giftigt för husdjur. Vidta särskilda försiktighetsåtgärder och inte låta någon droppa på ditt garage golvet eller lämna i en öppen container.


 • Relaterade artiklar


  Hur jämför jag billarm?
  hur du tar bort en bakruta panel i en nonchalant
  Hur tar jag bort en super strålkastare tull ford?
  hur man ändrar kuggremmar på en Toyota RAV4
  Hur byter jag termostaten i en 1991 Mazda B2200?
  Hur tar jag bort billack från en strålkastare täcka?
  Hur byter jag Lexus oljefilter i en IS 250?
  hur du tar bort strålkastaren lökar på 2002 mercedes s430
  typer av kugghjulspumpar
  kan av olika märken syntetisk motorolja blandas?