vad är en överföringsfallet på en bil?

vad är en överföringsfallet på en bil?

Många bilar är konstruerade med en fyrhjulsdriven eller fyrhjulsdrift-system. Drivsystemen sig av flera olika mekaniska delar för att fungera effektivt. En sådan del är överföringen

Du behöver:.
Ruler

Definition

En överlåtelse fall på en bil, även kallad en överlåtelse växellåda eller överföring. box, är ett hölje enhet som fungerar med transmissionen fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift fordon kör.

Funktion

överföringsfallet ansluter till överförings-och fram-och bakaxlarna bil via drivaxlar. Drivaxlar är mekaniska komponenter som tillåter rotation och skicka vridmoment, eller kraft fart, till anslutna delar. Överföringen fall på en bil får ström från överföring via axlar och distribuerar den till fram-och bakaxel. Detta bidrar till att alla fyra hjulen för att få moment samtidigt.

Typer

En överlåtelse fall på en bil kan vara kugghjulsdriven eller kedja driven. Drivs med kedjor överföring fall använda en kedja för att flytta en axel, men kan flytta båda axlarna. Drivs med kedjor överföring fall använda separata rullkedjor, eller kedjor monterade mellan stift länkar och länkar kedja, för att kontrollera framaxeln och bakaxeln, vilket gör att målet att flytta båda axlarna eller ett individuellt. Kugghjulsdriven överföring fall använda redskap uppsättningar att köra antingen den främre drivaxeln, eller både fram och bak drivaxlar.


Relaterade artiklar


Hur ändrar jag ett bränslefilter i en Chevrolet Duramax?
Hur ändrar jag olja på 2007 Mazda 3 2.3L motor?
hur man installerar 283 motorfästen
Hur tar jag bort betong från billack?
Hur installerar jag en V-rem för en 1973 ford 302?
Hur ändrar jag 2002 Jeep Wrangler tändstift?
hur man blandar DuPont auto färger
chassi anpassningen verktyg
Hur ändrar jag inställningarna för klockan på en Lexus RX 350?
Hur konverterar jag en f78-14 däck storlek?