hur man skyddar en bil radiator

hur man skyddar en bil radiator

Radiatorn är en viktig del av bilens kylsystem. Förbränningsmotor genererar en enorm mängd värme, som kommer enkelt överbelasta komponenter om det inte effektivt upptas av radiator, som flyttar en kombination av vatten och etylenglykol i motorn så att den kan absorbera den producerade värmen, den uppvärmda flytande filter sedan tillbaka till kylaren, där den kyls av en kombination av fans och luftmotstånd kör, den kylda vätskan sedan återvinns i motorn. Skydda en radiator från skador bör vara en prioritet för alla bilägares

Du behöver:.
Radiator kylvätska


1
Undvik att blanda kylvätska typer. . . Olika kylmedel kan blanda ihop i kylaren och orsaka en kemisk reaktion som resulterar i kylaren erosion. Om du väljer att byta kylvätska varumärken, behöver det gamla kylmedlet att vara helt spolas ut innan den nya kylvätskan införs.
2.
Kolla under bilen ofta för att leta efter läckor. Motorns kylvätska är normalt en grön eller rosa färg, och om du har kylvätska läcker från systemet, kan radiatorn vara orsaken och behöver service.
3.
Kontrollera att radiatorn har alltid tillräckligt med kylvätska och vatten i systemet genom att regelbundet kontrollera både kylaren själv och oljebehållaren. Systemet kräver en 50/50 blandning av kylmedel och vatten (om inte din kylvätskan är färdigblandad), så de bör läggas till i lika hög grad när påfyllning av systemet.
4.
Inspektera radiatorn varannan vecka för att leta efter tecken på rost och korrosion. Om du fångar den här typen av skada tidigt nog kan radiatorn repareras i stället för ut.
5.
Byt kylvätska helt vartannat år. Med tiden kan kylvätska bryter ner från konstant värme och återvinning genom motorn, och dess skyddande förmåga minskar. Spolning av systemet och helt ersätta den kylvätska med ny vätska hjälper till att förhindra kylare korrosion och andra motorproblem.

Tips och varningar


 • Kontrollera alltid radiatorn nivå när motorn är cool. Ta bort kylarlocket från en varm motor kommer sannolikt att resultera i het kylvätska skjuta ut under högt tryck och orsaka svåra brännskador.


 • Relaterade artiklar


  motorcykel elverktyg
  skillnaden mellan smala band och breda band sensorer syre
  Hur ändrar jag en svans ljus i en 2006 Ford Taurus?
  Hur dränera jag vätskan servostyrning på en 1993 honda?
  Hur ofta bör bromsvätska & transmissionsolja kontrolleras?
  hur man byter en strålkastare på en 1999 chevy astro van
  hur man stämma upp en Dodge Charger
  hur ändrar överföring filtret i en 1998 Honda Civic
  Hur lägger jag transmissionsolja till en 2001 Ford F150 automatisk?
  hur man tråd fem terminal relä