hur man bygger bromsok på en 1982 corvette

hur man bygger bromsok på en 1982 corvette

Ombyggnad av bromsoken på 1982 Chevrolet Corvette kan spara pengar. Du kan hitta bromsok bygga kit på de flesta bildelar leverantörerna. Följ rekommenderade praxis genom att ändra bromsbelägg samtidigt den bromsok byggs Om elektroderna verkar slitna alls. Det bromsok måste resleeved om alla brister inte kan avlägsnas genom polering väggarna i bromsoket hål. När bromsok hål väggarna är repad och urkärnade, använda tillgängliga medel och kostnadseffektivt alternativ av ombyggda bromsok.

Du behöver:
Bromsok ombyggnadssats
. Jack.
Pallbockar.
Rörtång.
Öppna fast nyckel in.
Hylsnyckelsats.
Pan att fånga bromsvätska.
Liten platt skruvmejsel.
Mjuk hammare.
Bromsvätska.


1.
Parkera bilen på en plan yta. Höj bilen med en domkraft och position på pallbockar för säkerheten.
2.
Bort däcket med en rörtång och ta försiktigt bort bromsok med en hylsnyckel. Ta bort banjoskruven som ansluter bromsslang till bromsok med en fast nyckel och ta bort bromsen linjen. Placera slutet av raden i en behållare för att fånga någon bromsvätska. Ta av fästskruvar som håller ok att hjulet med en hylsnyckel och ta bort bromsok från bilen.
3.
Separera de två halvorna av bromsoket. Ta bort bromsbeläggen genom att sätta press på Butterfly klipp och trycka på pad löst på varje sida. Ta av skorna bromsok damm med en skruvmejsel, försiktigt bända uppåt. Ta bort kolvar, fjädrar och tätningar från bromsok med fingrarna.
4.
Rengör bromsok med luddfri trasa och broms renare. Kontrollera bromsok hål för scratching och räknandet. Buff och polera några repor med 600-slippapper smärgelduk och torka av ytan.
5.
Installera nya tätningar på kolvarna genom att gnida lite bromsvätska på dem för smörjning. Skjut tätningen i spåret på kolven. Tryck tätningen ordentligt i botten av spåret. Håll kolven och snurra tätningen med fingrarna så att tätningen har installerats korrekt.
6.
gnida lite bromsvätska på sidorna av bromsok hål. Montera fjädern i hålet, följt av kolven. Placera kolven nivå mot hålet och försiktigt arbeta den på plats. Arbeta kolvtätning i hålet med hjälp av en liten skruvmejsel. Var noga med att inte ärr någon av ytorna. Upprepa processen på andra hål.
7.
Installera yttre dammet sälar över kolvarna genom att trycka dem på plats med fingrarna och knacka kanterna med en liten mjuk hammare tills sittande.
8.
Återmontera bromsok och installera på bilen.
9.
Upprepa processen på de andra tre bromsar.

10.
Bleed varje bromsslang, med början den bakre bromsen längst bort från bromsvätskebehållaren. Bromsvätskebehållaren finns under huven på vänster baksida av motorutrymmet. Öppna behållaren lock och fyll med ny bromsvätska. Position en låda fast nyckel över avluftningsskruven och driva en tydlig avlopp över den. Placera den andra änden av röret i en behållare för att fånga den överflödiga vätskan.
11.
Öppna luftskruven. Ha en hjälpare pump på bromspedalen några gånger tills det blir fast och sedan ytterligare en gång och håll. Släpp luftskruv ett kvarts varv och låta vätskan rinna. Stäng avtappningsskruven precis innan bromspedalen är helt nedtryckt. Upprepa processen tills bromsvätska avlopp kontinuerligt utan några luftbubblor. Kontrollera bromsvätskebehållaren och tillsätt mer vätska om det behövs. Upprepa proceduren på de andra tre hjulen.
12.
Ta bort domkraften och sänka bilen.


Relaterade artiklar


motorcykel elverktyg
om bilbatteri dränering
Hur installerar jag AK & n luftfilter i en 1998 Jeep Wrangler Sahara?
hur mycket vatten bör du sätta i bilen batteri?
Hur byter jag luftfiltret i en 2006 Ford Freestar?
Definitionen av en mellanhjul arm
hur man målar underredsmassa på krom
hur du kan få en korvett strålkastare ner manuellt
Hur beräknar jag konvertering från pounds till gallon på kylarvätska?
hur du återvinner oljefat