hur man återställer olja ljus på en Toyota

hur man återställer olja ljus på en Toyota

Toyota fordon kan gå en lång stund utan underhåll, men när oljan behöver få ändrade det ska göras genast för att hålla din bil eller lastbil upp till sitt kika prestanda. Kolla din instruktionsbok att ta reda på när man ska utföra rutinmässiga oljebyten på din Toyota. När oljan har ändrats det inte är komplicerat att återställa oljan ljus på en Toyota om mekaniker eller person som utförde oljebyte glömde att återställa ljus för dig

Du behöver:.
Rörtång Jack.
Pallbock.
Hylsnyckel.
Silikonfett.
C-clamp (tillval).
Skruvmejsel (tillval).
Bromsvätska (tillval).


1.
Sitt i förarsätet i din Toyota bil eller lastbil och titta på instrumentbrädan. Om din bil har ljuset kontrollera olja på, vrida om nyckeln i tändningslåset i läge OFF men se till att du fortfarande kan se vägmätare läsaren.
2.
Tryck nedåt på vägmätare resa återställa ratten. Försök att trycka på den i minst fem sekunder. Enligt Syntetiska direkt hemsida, om du trycker på knappen steginställningen ner när du startar bilen, kommer vägmätaren visar "000000" och oljan slocknar.
3.
Stäng av bilen igen och sedan slå på den och titta på din Toyotas instrumentpanelen. Toyota olja ljuset släcks. Rådfråga din instruktionsbok för ytterligare information om att göra lätt råolja underhåll av. Rådgör en mekaniker som specialiserat sig på Toyota fordon för vidare instruktioner om oljan ljus vägrar att gå av.


Relaterade artiklar


hur man byter dash pad i en 1995 Sonoma
Hur får jag vevaxeln bulten från en 1995 honda?
registreringsskyltar information
Hur gör jag programmerar en GM 1999 kavaj fjärrkontrollen?
hur man återställer olja ljuset i en 2006 Pontiac
Hur kontrollerar jag 92 stad vätska bil överföring?
Hur tar jag bort instrumentpanelen på en 1976 Eldfågeln?
hur man ändrar fram och bak chocker på 99 dodge ram lastbils
hur man stämmer en 1995 Toyota Camry
hur man byter en 1999 buick bromsar