Hur gör jag rent en lins bil tillbaka?

Hur gör jag rent en lins bil tillbaka?

En ny utveckling i bil säkerhet var backkamera. En videokamera objektiv, vanligtvis installerade i baksätet på bilen ovanför registreringsskylten, och en bildskärm, vanligtvis installerad på instrumentbrädan eller i närheten av backspegeln, ger föraren möjlighet att ha en bild av områden bakom bilen som är dolda från speglarna. Linsen är normalt skyddas av ett linsskydd. Över tiden kan täcka bli smutsig, störa kamerans vy. Säker rengöring kommer att se lins klarhet samtidigt förhindra fukt från att tränga in och potentiellt skadliga kameran.

Du behöver:
Bil eller diskmedel
. Tandborste.
Handduk.
Tandkräm.
Micro-fiber dukar.
Rengöringsmedel för glas.
Polermedel.


1.
Rengör linsen ram noggrant med varmt vatten och diskmedel, med hjälp av en tandborste. Var noga med att undvika linsskyddet och använd endast en liten mängd vatten för att förhindra dropp sipprar bakom linsskyddet.
2.
Torka av tvål filmen från objektivet ram med en fuktig handduk.
3.
Spray en mikro-fiber trasa med ett rengöringsmedel för glas. Använd micro-fiberduk med glas för att rengöra linsskyddet.
4.
Gnugga en liten mängd tandkräm på linsskyddet, om det råkar ha en dimmig film till följd av oxidation. Arbete om tandkrämen i kratsning rörelser tills filmen tas bort med hjälp av en mikro-fiber trasa.
5.
Bort rester försiktigt från sprickor och fogar, som den mellan linsskyddet och linsen ram, och den mellan linsen ram och den automatiska kroppen, med hjälp av en tandpetare. Använd inte en metall genomföra, t. ex. ett uträtat gem, eftersom detta kommer att lämna repor.
6.
Använd polermedel på linsskyddet, om det råkar vara skråmat från grus. Smear polermedel över linsskyddet och polera i ungefär 10 minuter, eller tills skrapmärken tas bort, med en mikro-fiber trasa.

Tips och varningar


 • Undvik kameran när du rengör din bil med ett högt tryck spruta, eftersom det kan orsaka fukt komma in i kameran. Tvätta inte bilen på en drive-through biltvätt, som städning mekanismer kan skada kameran.


 • Relaterade artiklar


  kan syntetisk olja blandas med vanlig?
  hur man byter en strålkastare på en 1999 chevy astro van
  Hur byter jag en 1997 Lexus SC400 strålkastare?
  hur man berättar när däcken är slitna
  Hur monterar jag ett bildäck manuellt via däck järnklubbor?
  Hur ändrar jag en riktad lampa på en 2005 Chevy Cobalt?
  Hur ändrar jag i kabinen luftfiltret på en ’02 chevy Silverado?
  Hur ändrar jag upp oljan i en 2006 Toyota Camry?
  Hur kontrollerar jag balansen och trycket på ett däck hjul?
  hur man byter motor 1994 Geo Prizm fästen