hur man frigöra en vindruta torkare

hur man frigöra en vindruta torkare

Kall vinter kan orsaka en rad problem för ditt fordon, inklusive frysning dina torkarblad på vindrutan. Detta är inte bara obekvämt, är den farlig. Om dina torkarblad är frysta, kommer de inte att kunna ordentligt avlägsna vatten och snö från din vy när du kör

Du behöver:. .
Arbeta avfrostningssystem
Avisa spray.


1.
Slå din bil på och förvandla din defroster på hög. Se till att din temperatur är inställd på en varm miljö för att påskynda upptining processen. Genom att vrida på ditt avfrostningssystem, skickar du varm luft till basen på framrutan där dina torkarblad finns. När vindruta och vindrutetorkare värmas upp något, bör de släpper lätt från vindrutan när du drar upp dem eller förvandla din vindrutetorkarna på.
2.
Spray framrutan med en avisa spray. Många företag, som regn-X, sälja en avisning spray för bilens glas. Denna spray påskyndar avfrostningen. Om du spraya lite längs bladet vindrutetorkare, de ska tina snabbt och bli fri från din vindruta.
3.
Dra upp din vindrutetorkare försiktigt. Ibland vindrutetorkare är bara något fryst på vindrutan och du kan släppa dem genom att ge dem en liten bogserbåt. Dra försiktigt för att förhindra riva av bladen och stoppa om en lätt ryck inte kommer att vara tillräckligt för att få dem ut från vindrutan.
4.
Dra torkar bort vindrutan något och släpp den, så att bladet att falla tillbaka på vindrutan om det fortfarande är fast i vindrutan. Detta kommer att bryta alla bitar av is som kan finnas på din vindrutetorkare. Ibland måste du göra detta några gånger medan på vägen om is och slask bygga upp på din vindrutetorkare när du kör.

Tips och varningar


 • Häll inte vatten (oavsett temperatur) på vindrutan när den är frusen eller om det är kallt ute. Detta kan orsaka framrutan splittras omedelbart.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av problem bilreparationer
  hur man ändrar kuggremmar på en Toyota RAV4
  Hur installerar jag strålkastarnas lampor på en 2006 ford focus med 2,0 liters motor?
  Hur tar jag bort en E36 konsol armstöd?
  Hur tar jag bort baksätet kuddarna i en 1996 krona för att ersätta en strut?
  olika typer av auto färger
  hur man byter bakre fjäderben på en Toyota Corolla
  Hur ändrar jag ett bränslefilter i en Chevrolet Duramax?
  hur man byter 2002 a4 audi rotorer
  Hur byter jag bromsljuset på en Montero sport?