Hur gör jag hand om och återställa sprickor i säten?

Hur gör jag hand om och återställa sprickor i säten?

Alla som någon gång haft en skinnsoffa, stol eller kupén vet hur "sprickor" kan utvecklas med tiden. Måttlig slitage faktiskt kan ge karaktär till ett skinn, men överdrivet slitage skapar en gammal, sliten look. De flesta "sprickor" som folk vill reparera faktiskt inte sprickor i läder, men skador på tätning pälsen som tillämpas av tillverkarna att de flesta läderprodukter. En grundlig rengöring, följt av några enkla reparationer med tillgängliga produkter, kommer att återställa mest knäckt läder säten till en nästan ny finish.

Du behöver:
Tvål och vatten
. Mjuka trasor eller trasor.
Sandpapper.
Svamp.
Denaturerad alkohol.
Läder reparationssats.
Sked eller palett.
Gummihandskar.
Sealer (om det inte medföljer).
Fön.


1.
Rengör sätet noga med varmt vatten och en mild diskmedel. Använd en mjuk trasa för att rengöra stolen och se till att arbete tvål och vatten i alla skrymslen och vrår. Torka med en annan ren duk. Du kommer att märka en omedelbar skillnad även i detta skede.
2.
Torka av sätet med denaturerad alkohol appliceras med en ren, mjuk trasa. Detta tar bort alla tvålrester, som faktiskt kan skada läder över tiden. Återigen, komma in i alla skrymslen och vrår, med mjuka tryck för att ta bort alla rester. Detta steg tar bort alla återstående tillverkarens finish och en del av färgen. Du kommer att märka en liten överföring av färg från plats till högspänningsnätet. Följ upp med en ren, torr trasa för att avlägsna kvarvarande alkohol och smuts.
3.
Applicera spackel i synliga sprickor med hjälp av en sked, palett blad eller andra icke-vasst föremål. Använd inte föremål såsom kitt knivar som skär kan lädret. Arbetet föreningen helt i sätet. Se till att det sammansatta färgen matchar din plats. Låt torra till tillverkarens specifikation, vanligen cirka fem minuter. Denna process kan påskyndas med en fön.
4.
Sand föreningen lätt med ett mycket fint sandpapper. Ske långsamt och kontrollera ditt arbete när du går.
5.
Applicera läder lösning på sätet med en mjuk trasa eller svamp, försiktigt arbeta in det i alla områden med lätt tryck. Vissa läder reparationssatser innehålla färg i lösningen komponenten snarare än förening. Låt lösningen torka i några minuter och kontrollera finish. Om du märker att lösningen ansökan har framkommit någon ofylld sprickor, använd fyllnadsmassa igen för att reparera eventuella kvarvarande sprickor och applicera ett till lager av lösningen. Låt torka enligt tillverkarens anvisningar. Detta kan vara allt från några minuter till över natten.
6.
Applicera avslutande tätningen (om sådant medföljer). Vissa reparationssatser kräver detta steg, andra inkluderar den avslutande tätning inom läder lösningen. Låt torka.

Tips och varningar


 • Du måste kanske välja en läder sealer av dina egna om reparationssatsen inte lämnar en.
 • Använd gummihandskar när du arbetar med de föreningar och lösningar.


 • Relaterade artiklar


  hur ofta man gör en överföring flush
  Hur ändrar jag strålkastarna på en 2004 Acura Tl?
  hur många miles bör bromsar bilen senast?
  Hur tar jag bort den bakre däcket på en 1999 honda?
  Hur ofta ska du byta syntetisk blandning motorolja?
  Hur byter jag termostaten i en 1991 Mazda B2200?
  Hur byter jag automatisk olja?
  Hur byter jag en 05 Toyota Matrix stuga luftfilter?
  Hur tar jag bort instrumentpanelen på en 1976 Eldfågeln?
  Hur ändrar jag bromsbeläggen på en 1995 Toyota Avalon?