Hur dränera jag radiatorn i en 2001 Jeep Cherokee?

Hur dränera jag radiatorn i en 2001 Jeep Cherokee?

Tömning av radiator i en 2001 Jeep Cherokee är inte komplicerat och den enda skillnaden mellan dränering en 4. 0L och en 4. 7L är platsen för Dräneringskran. På 4. 0L är Dräneringskran i det nedre högra sidan av kylaren, vänd mot fordonet, på 4. 7L, det är på den nedre vänstra sidan. Kom ihåg att vänta för motorn att svalna helt innan du försöker arbeta på ett element. Het kylvätska är under tryck. Släppa den kan orsaka ett överflöd varmt nog att skålla du

Du behöver:.
Slang
Ren behållare med monterade locket.


1.
Hitta Dräneringskran på kylaren. En Dräneringskran är en ventil för att släppa kylvätska från kylaren. Öppna inte ventilen ännu.
2.
Fäst ena änden av slangen till Dräneringskran och sätta den andra änden i behållaren. Använd en ren behållare som du kommer att göra sig av kylmedlet vid en EPA-godkänd återvinningsanläggning.
3.
Öppna Dräneringskran att frigöra kylvätskan från oljebehållaren. Tanken behöver bara spolas om du fylla den med en ny sats av frostskyddsmedel.
4.
Ta av kylarlocket att fortsätta att spola kylaren när tanken är tom.

tips och varningar


 • Tappa kylvätska från motorblocket genom att ta bort cylindern kontakten blocket avlopp, återfinns nedan grenröret på motorblocket.
 • Använd inte ren kylarvätska. Den rekommenderade kylvätskeblandning är 50/50 etylen-glykol och vatten med lågt saltinnehåll.
 • Kasta inte kylvätskan på marken, i papperskorgen eller i vasken. Kylvätska ska återvinnas på en EPA-godkänd anläggning. Se "Resurser" för en lista över anläggningar eller ring din lokala auto-delar återförsäljare för mer information.
 • Tätt mössa behållaren och förvara på en säker plats tills du återvinna kylvätskan. Djur kan dra till sig den söta doften.


 • Relaterade artiklar


  hur många ampere ska jag ladda ett bilbatteri?
  Hur gör jag rent batterielektroder?
  tecken på en u gemensamt gå ut
  hur du tar bort kåpan över motorn på en Chevrolet Astro
  Hur lägger jag ett reservhjul tillbaka på en xc90?
  Hur man testar EGR ventil på en 96 Ford Taurus
  hur man byter en 2001 Volvo XC70 kupéfilter
  aaa Ohio Motor Club förmåner
  Hur rengör jag handskfacket på en Volkswagen bugg?
  Hur rengör jag KMC hjul?